Cum să te bărbierești corect pentru a scăpa de iritații

Bărbieritul este una din activitățile zilnice ale bărbaților. Pentru mulți bărbați însă aparatul de ras este un sinonim cu iritațiile și experiențele neplăcute. Chiar dacă o vorbă din popor ne spune că practica duce la perfecțiune în cazul bărbieritului practica duce la obișnuință. De aceea este necesar să ne obișuim cu un bărbierit corect pentru a avea rezultatul dorit iar experiența bărbieritului să fie cât mai plăcută.

O altă vorbă din sport spune “echipa câștigătoare nu se schimbă” și este foarte actuală pentru subiectul bărbierit. Mulți bărbați nemulțumiți de rezultatul unui aparat de ras sau a unei spume de ras caută altele în speranța că poate un nou model sau un nou brand le va satisface nevoile. Soluția însă se află în trecut, la începuturile bărbieritului, în vremuri în care nu existau reclame sau măcar televizoare. Vorbim despre o perioadă în care predominau produsele naturale sau cel puțin cele fără ingrediente nocive.

Crema de ras

Crema de ras a fost treptat înlocuită de spuma de ras în tuburi sub presiune care din păcate nu face mare lucru pentru bărbierit. Unele spume de ras sunt chiar dăunătoare pentru că au ingrediente care amorțesc pielea feței astfel că bărbații nu mai simt disconfort și nu pot ajusta mișcările aparatului de ras, iar rezultatele duc senzații de arsuri, iritații sau tăieturi. Cremele de ras clasice au rămas însă favoritele saloanelor de tuns și bărbierit din întreaga lume. Motivele sunt foarte simple dar bine întemeiate. În primul rând o cremă de ras clasică se aplică de obicei cu ajutorul unui pămătuf care acționează în îndepărtarea celulelor moarte ale pielii și ridică firele de păr. Apoi ingredientele sunt de multe ori biodegradabile și nedăunătoare. Nu în ultimul rând o cremă de ras clasică e mai economică pe termen lung decât o spumă pentru ras sau un gel pentru ras. Iar in final, cremele de ras vin cu ingrediente și arome naturale: lămâie, mentă, eucalypt, trandafir, avocado, santal, migdale, ulei de cocos și altele.

Aparatul de ras

Aparatul de ras a evoluat similar cu cremele pentru ras, într-o direcție negativă. Numărul lamelor a crescut însă calitatea bărbieritului a scăzut. Marii producători de aparate de ras au investit pentru a induce ideea rezervelor de unică folosință însă prețul acestora a avut efectul opus. Mulți bărbați se bărbieresc de două-trei ori cu aceeași rezervă înainte de a trece la alta nouă. Nu ar fi nimic rău în asta însă o rezervă nu se poate curăța perfect după o folosire. Ceea ce duce la dezvoltarea unui microclimat pentru bacterii care la rândul lor au un aport important în iritațiile de la bărbierit. Un aparat clasic are două mari avantaje: toate piesele sunt demontabile fiind astfel ușor de curățaț în profunzime și prețul ce devine important pe termen mediu și lung, de cele mai multe ori un aprat de ras clasic are o durată de viața similară cu cea a bărbatului care îl folosește.

Timpul

Am lăsat timpul acordat bărbieritului la final pentru că e cel mai important. Toate reclamele la aprate de ras sau la spume de ras ne induc ideea că putem scăpa de barbă în doar câteve clipe cu un efect de impact. De cele mai multe ori însă, pregătirea bărbieritului e cel puțin la fel de importantă ca acțiunea în sine. Aplicarea unui prosop cald pentru relaxarea firelor de păr și a deschiderii porilor, crearea unei spume de ras de calitate necesită cel puțin două minute suplimentare. Clătirea cu apă rece după bărbierit pentru închiderea porilor poate duce tot procesul înspre 4 și 6 minute conform studiilor. Iar când vine vorba de aspectul feței ar trebui să realizăm că aceste minute își merită pe deplin importanța.

GD Star Rating
loading...
Cum să te bărbierești corect pentru a scăpa de iritații, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Lasă un răspuns