Descopera care sunt primele 8 semne ale diabetului

Diabetul este o boala din ce in ce mai des intalnita in ultima vreme, care desemneaza problemele legate de felul in care organismul foloseste glucoza in sange. Si nu prea conteaza cum se manifesta. Aparitia diabetului inseamna ca exista zahar in exces in organism.

Atunci cand organismul nu reuseste sa trateze asa cum trebuie glucoza, pot sa apara consecinte grave pentru sanatate, deoarece diabetul poate interfera cu functiile altor organe.

Iar detectarea la timp a diabetului reprezinta cheia reusitei tratamentului. Care sunt deci primele semne ale diabetului?

O sete excesiva. Atunci cand glucoza nu este folosita asa cum trebuie, acumularea sa poate sa duca la deshidratare. Aceasta stare poate sa duca la modificarea normala a salivei si mareste senzatia de sete.

Mictiune frecventa. Acest lucru se intampla din cauza eforturilor depuse de catre rinichi pentru a incerca sa filtreze excesul de zahar din sange.

Probleme cu somnul. Atunci cand nivelul foarte ridicat de zahar din sange nu este controlat, incep sa apara din ce in ce mai multe probleme legate de somn. Diabetul de tip 2 este insotit cel mai adesea de insomnii sau de intreruperi ale somnului.

O cicatrizare lenta. Unul din principalele semne este aparitia leziunilor sau ulcerelor pe piele. Uneori se cicatrizeaza foarte greu, alteori deloc.

Infectiile urinare. Daca corpul isi va reduce capacitatea sa de a folosi glucoza din sange, sistemul imunitar va deveni mai slab. Acest lucru adaugat si slabirii rinichilor, va duce la posibilitatea de a suferi mai des de infectii urinare.

Probleme cu picioarele. Diabeticii trebuie sa fie foarte atenti la starea picioarelor lor. In caz de diabet, vor suferi din cauza problemelor legate de circulatie sau de retentie de apa, care ii afecteaza putin cate putin.

Vedere incetosata. Deshidratarea provocata de un nivel ridicat de zahar in sange poate sa duca si la probleme legate de vedere.

Pielea uscata. Problemele circulatorii vor afecta si sanatatea pielii. Din aceasta cauza pielea se va usca si isi va pierde din fermitate.

GD Star Rating
loading...

Lasă un răspuns