Elemente cheie pentru un plan de afaceri reusit

| Afaceri si economie | noiembrie 3, 2017

Studiile recente au ajuns la concluzia ca 4 oameni de afaceri din 5 nu au un plan bine stabilit. Unii se justifica invicand lipsa de timp dar altii recunosc faptul ca nu stiu cum sa redacteze unul.

Vrei sa faci un plan de afaceri reusit? Iata care sunt elementele cheie de care ar trebui sa tii cont.

Ai nevoie de timp. Fa-ti timp pentru a te opri putin si pentru a-ti analiza pozitia in momentul in care vrei sa redactezi un plan de afaceri. Cati clienti ai? Care iti sunt veniturile? Care iti sunt punctele slabe si forte?

Mai apoi va trebui sa stabilesti ce tip de clientela iti doresti sa deservesti, ce servicii iti doresti sa furnizezi si cat de sus iti doresti sa ajungi. Va mai trebui sa iti stabilesti obiectivele pe termen scurt si pe termen lung.

Tine cont si de obiectivele personale. Atunci cand esti antreprenor sau om de afaceri, viata personala are un impact foarte important asupra celei profesionale. Visele profesionale reprezinta o motivatie pentru a reusi in afaceri.

Deci in cadrul unui plan de afaceri reusit nu va trebui sa te concentrezi doar asupra unor cifre. Trebuie sa cauti un echilibru si sa ai o viziune mai globala asupra lucrurilor.

Segmenteaza pentru un plus de diversitate. Nu poti clasa clientii doar in functie de marime si de portofel. Mai exista o multime de alte aspecte la fel de importante. Trebuie deci sa fii echilibrat intre mai multe categorii de clienti, de toate varstele.

Transforma planul de afaceri in plan de actiune. Va trebui sa iti sintetizezi si sa traduci deci obiectivele in actiuni concrete. In mod ideal, un plan de afaceri nu ar trebui sa aiba mai mult de o pagina. Daca vrei, il poti diviza in 12 categorii, pentru fiecare luna a anului.

GD Star Rating
loading...

471 Vizualizari, 1 astazi

  

Conecteaza-te cu noi pe Facebook!

Serviciile noastre:

suplimente nutritive