Oricine poate deveni fotograf de evenimente?

| Servicii | aprilie 3, 2014

Multi oameni isi doresc sa ajunga fotografi de evenimente, si pleaca dintr-un domeniu asemanator, cum ar fi fotograf de produse sau peisaje, si isi incearca norocul in fotografierea evenimentelor. Din pacate, sunt cateva lucruri care ii trag inapoi in a reusi din prima in aceasta meserie.

1. Aparatura. Ai nevoie de aparat, lumini si de preferat un asistent care sa faca fotografii dintr-un alt unghi, pe care mai tarziu sa le poti imbina si forma un album extraordinar. Toate acestea necesita o investitie destul de mare, investitie pe care nu o poti scoate atat de usor daca nu ai deja 2-3 evenimente planificate la care sa participi.

2. Experienta. Cu toate ca vii dintr-un domeniu asemanator, nu este obligatoriu sa te pricepi la fotografierea evenimentelor. Este vorba de inventivitate, de a prinde orice moment important al evenimentului, si de a face poze atunci cand lumea se asteapta mai putin, pentru a putea da un plus de naturalete albumului foto rezultat la final.

3. Lipsa portofoliului. Fiind inceput de drum, inca nu ai portofoliu, nu ai feedback-ul din partea clientilor, iar aceste doua lucruri sunt cele mai importante in alegerea fotografului pentru nunta sau botez. Lumea vrea sa vada ce ai mai facut, cum ai mai facut si bineinteles la ce pret. Daca vrei sa strangi cateva persoane in portofoliu, va trebui sa faci cateva evenimente la jumatate de pret, sau chiar gratis daca persoanele care organizeaza evenimentul sunt cunostinte de-ale tale. Pentru a-ti face o idee despre cum trebuie sa arate un portofoliu, acceseaza acest site.

4. Lipsa echipei. Pentru a avea succes, trebuie sa oferi o gama destul de larga de pachete, asa ca incearca sa iti gasesti un cameraman care sa fie de acord sa filmeze evenimentele alaturi de tine, iar la sfarsit sa editeze filmul si sa formeze un filmulet de prezentare si un film complet al evenimentului.

Daca reusesti sa umpli aceste goluri si esti chiar bun in ceea ce faci, cu siguranta vei avea destul de multe evenimente la care sa participi, atat tu cat si echipa ta.

GD Star Rating
loading...
Oricine poate deveni fotograf de evenimente?, 7.0 out of 10 based on 3 ratings

1,550 Vizualizari, 1 astazi

  

Conecteaza-te cu noi pe Facebook!

Serviciile noastre:

suplimente nutritive