Steroizi si bodybuilding: Ce se recomanda sportivilor

steroiziTot mai multe scandaluri apar in randul sportivilor de succes si a atletilor renumiti in ceea ce priveste utilizarea de steroizi de-a lungul carierei lor (stereodoping). Cu toate ca se expun la un risc imens atunci cand isi administreaza steroizi in timpul campionatelor sau marilor evenimente, tinerii sportivi inca folosesc steroizi pentru a-si imbunatati abilitatile pe teren si pentru a se descurca mai bine in ring.

Iata ce fac steroizii si de ce sunt atat de ravniti de cei mai de succes sportivi:

– determina cresterea dimensiunii corporale

– intaresc muschi

– imbunatesc rata de vindecare/ refacere fizica dupa un accident

Cresterea dimensiunii corporale prin steroizi

Este bine cunoscut faptul ca steroizii cresc marimea corpului si rezistenta acestuia. Mai multe studii si cercetari au aratat acest lucru. Efectele testosteronului au fost testate asupra sportivilor in ridicarea greutatilor. S-a demonstrat ca testosteronul a crescut foarte mult greutatea corporala, circumferinta cvadricepsilor si circumferinta bicepsilor. Studiile demonostreaza de asemenea o crestere semnificativa a rezistentei abdomenului, lucru la care nu se astepta nimeni. Cu toate acestea, nu inseamna ca steroizii au drept efect reducerea grasimii de pe corp, ci doar faptul ca imbunatatesc si intaresc musculatura.

Intarirea muschilor prin steroizi

Asa cum am scris mai sus, cu totii stim ca steroizii consolideaza si cresc puterea si circumferinta muschilor. In principal, acesta este motivul pentru care sportivii icnep sa utilizeze steroizi si sa profite de ei. Aceste medicamente pentru imbunatatirea performantei le cresc abilitatile si puterea sportivilor care concureaza la inot, ciclism, atletism, fotbal etc. Fiind un puternic determinativ al testosteronului, sportivii se aspteapta la rezultate rapide in termen de o saptamana. S-a dovedit adeseori ca in general principalele rezultate apar numai dupa 3 saptamani de consum regulat. Efectele semnificative si rezultatele in urma administrarii steroizilor se obtin intre 6 si 12 saptamani de tratament. Dupa aceasta perioada practica este surpinzatoare, pentru ca sportivii incep sa-si dezvolte performantele iar cariera lor infloreste.

Vezi si:  Trail Running- de ce ar trebui sa alegi in plina natura?

Steroizii si refacerea fizica dupa un accident sportiv

Unele studii si cercetari au aratat ca steroizii au un impact puternic asupra ratei de vindecare. O multime de sportivi celebri s-au refacut mai repede folosind medicamente speciale de recuperare. Este vorba in general de leziuni sau fracturi osoase. MUlte persoane s-au recuperat in urma arsurilor si leziunilor, consumand steroizi. De exemplu, s-a aratat ca oxandrolon (http://vand-steroizi.com/ro/steroizi-orali/73-oxandrolon.html) este efcient pentru vindecarea si restabilirea greutatii corporale a pacientilor cu leziuni termice grave si pentru cresterea puterii musculare.

GD Star Rating
loading...
Steroizi si bodybuilding: Ce se recomanda sportivilor, 10.0 out of 10 based on 2 ratings

Lasă un răspuns