Moda retro

retroAnii `60 revin in forta. Ne intoarcem in acea frenezie pariziana, regasita in firescul filmelor lui Godard, in stilul dulce al actritei lui de suflet Anna Karina. Ne intoarcem la minunata Audrey Hepburn si acea Marilyn Monroe care ne lasa fara suflare. Ne intoarcem la muza lui Andy Warhol, regina pop-art Edie Sedgwick. Anii `60 au reprezentat in istorie o explozie de evenimente globale, care au reinventat moda. Daca la inceputul lor se adopta un stil mai clasic, purtandu-se sacourile, rochiile si compleurile in culori reci si temperate, finalul acestora au explodat de culoare, de forme si influente hippie.

Formele capata noi forme. Geometrice de aceasta data. Curentul pop art reinvie in acest an. Ravasit de muzica psihedelica, creaza un stil mininmalist. Elementele romantice se pierd in tumultul anilor `60. Lumea ravneste la libertate de miscare. Incorsetarea se pierde undeva in trecut, intr-un secol luminat de poezie si curtezane. Fustele mini isi fac din nou aparitia. Celebrele fuste, controversate vor readuce in prim-plan miscarile de swing si rock’n’roll. Dar se poarta cele cu talie inalta, usor evazate si nu acele fuste mini stramte care nu-ti ofera libertatea de miscare mult dorita.

Anii `60 amintesc de efervescenta ritmului in care traim. Amintesc de libertate. De ce sa nu ne intoarcem la acea dulce libertate si sa renuntam la stereotipurile care se nasc aproape zilnic?

GD Star Rating
loading...

Lasă un răspuns