Amenajarea unei gradini cu stancarii

Amenajarea unei gradini depinde in primul rand de spatiul accesibil de care dispunem si de multe ori in oras acest spatiu este destul de limitat sau este intr-o pozitie care dezavantajeaza. Cu toate astea putem construi o gradina frumoasa daca ne focalizam pe posibilitatile oferite de spatiul existent. Acest aspect este bine sa-l discutati cu o firma de amenajari gradini cum este de exemplu firma Kalon Garden din Cluj Napoca, care va poate oferi toate informatiile necesare construirii unei gradini de vis.

In primul rand trebuie sa ne hotaram rolul gradinii dupa care sa incepem amenajarea. Amenajarea unei gradini nu inseamna doar plantarea unor flori si arbusti ci mai de degraba eficientizarea si estetizarea acesteia. Primul lucru ce trebuie sa-l hotaram e care este fluxul de miscare in curte sau gradina ca sa putem ajunge in orice parte a gradinii usor si fara probleme. Acest lucru se poate rezolva prin construirea unei alei din piatra decorativa cu sau fara borduri, foarte utila si in perioada de vreme rea cu multa ploaie.

Unde gradina este pe un spatiu abrupt, se pot construi trepte cu ajutorul carora se poate urca usor si fara greutati, daca panta este mare este bine ca dupa cateva trepte, la anumite distante, sa fie cate o treapta mai lata pentru a usura urcarea.

Gradinile amenajate pe o panta merg foarte bine cu stancarii si terase, o oaza de constructii din piatra, plante sau altar de piatra, ele pot fi elemente de atractie a gradinii in jurul carora pot serpui drumuri sau poteci prin gazonul verde. Suprafetele mari de gazon verde ofera constrastul necesar pentru a iesi in evidenta elementele construite cum sunt stancariile si oazele de plante si flori.

La construirea unei oaze de flori sau alte tipuri de plante, aceasta este bine sa fie ingradita cu borduri decorative sau pietre naturale. Rolul acestor borduri nu este doar estetic ci protejeaza pamantul sa nu fie spalat de ploi sau stropire. Construirea unei stancarii combinata cu plante specifice poate aduce un pic de natura montana in mijlocul gradinii noastre.

GD Star Rating
loading...
Amenajarea unei gradini cu stancarii, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Lasă un răspuns