Aquafaba, ingredientul magic pentru a inlocui ouale din alimentatie

Sa faci o tarta cu lamaie, o spuma de ciocolata sau prajituri fara oua, toate aceste lucruri sunt posibile cu ajutorul unui ingredient magic, pe numele sau, Aquafaba. Despre ce este vorba?

Aquafaba reprezinta apa in care a fiert nautul sau alte leguminoase si care se poate folosi pe post de albus. Deci cei care sunt mai curiosi si mai indrazneti sau care vor sa incerce lucruri noi in bucatarie pot miza fara probleme pe Aquafaba. Dar asta nu este totul. Pot miza pe acest ingredient minunat si cei care sunt intoleranti la oua sau cei care au un stil de viata vegan.

Cea mai buna alternativa la albusuri, aquafaba este un truc culinar minunat sau incredibil pentru cei care sunt alergici. Simpla si economica, aquafaba este o veritabila apa magica.

Aquafaba vine din latinescul « aqua » – apa si « faba »- fasole. Adica desemneaza pur si simplu apa in care se fierb leguminoasele sau nautul mai exact. In timpul fierberii, o parte din nutrienti, in speical proteinele si amidonul, ajung in apa. Aceste proteine, atunci cand sunt batute la fel ca si albusurile, dau o spuma lejera si ferma. Amestecat cu zahar, aquafaba se transforma si arata exact ca si albusurile batute.

Care este interesul acestei descoperiri culinare? In primul rand, nu contine deloc produse de origine animala. De asemenea, nu se foloseste doar la dulciuri ci si la tarte sarate. In plus, este cea mai buna solutie contra risipirii de alimente. Contine si foarte putine calorii deci nu este un pericol pentru silueta. Iar La 100 de grame de aquafaba contin in jur de 2.9 g carbohidrati, 0.1 g grasimi, 1 g de proteine, 3.2 g de sodiu, 1.3 g zaharuri si 7.3 g de calciu. O compozitie foarte asemanatoare cu cea a nautului de exemplu.

De testat deci neaparat data viitoare cand mai incerci sa iti prepari hummus.

GD Star Rating
loading...

Lasă un răspuns