Avantajele coriandrului

Ai auzit pana acum vorbindu-se despre numeroasele avantaje sau beneficii ale coriandrului? Cunoscut si sub numele de patrunjel chinezesc, coriandrul este o planta cu numeroase beneficii datorita numerosilor sai nutrienti. Printre cei mai remarcabili, se numara- zincul, calciul, fierul, fosforul, potasiul sau magneziul, dar si vitaminele A, B, C si K.

Poate sa combata colesterolul. Iata unul din cele mai importante avantaje ale coriandrului- acesta poate sa combata un nivel foarte ridicat de colesterol. Deoarece contine flavoinoizi antioxidanti polifenolici, precum quercetina, epinefrina sau ramentina, este capabil sa reduca acumularea de colesterol. Dar nu numai, coriandrul mai poate purifica sangele, pastra inima in cea mai buna stare si reduce riscurile de a suferi de boli cardiovasculare.

Coriandrul este ideal pentru diabetici. Frunzele proaspete in principal si tijele te ajuta sa tii sub control orice tip de diabet. Si deoarece aceasta planta ajuta la stimularea pancreasului, se va ajunge la:

  • o sensibilitate mai scazuta la insulina.
  • o productie de insulina mai ridicata.
  • ameliorarea functiilor insulinei in intreg corpul.
  • diminuarea absorbtiei zaharului in sange.
  • reglarea nivelului de zahar din sange.

Coriandrul poate favoriza pierderea in greutate. Printre alte avantaje minunate pe care coriandrul le ofera corpului nostru, coriandrul are capacitatea de a fucntiona drept un puternic diuretic, permitand purificarea corpului, stoparea fluidelor, eliminarea usoara a lichidelor, a toxinelor si a metalelor grele, dar si absorbtia de vitamine sau de nutrienti benefici.

Cordiandrul este un anti-inflamatoriu natural. Deoarece este o planta foarte bogata in nutrienti si antioxidanti, coriandrul te ajuta sa lupti contra artritei polireumatoidale, datorita faptului ca poate trata si ameliora foarte rapid inflamatiile.

Coriandrul te ajuta sa combati gripa. Coriandrul are proprietati antibacteriene si un nivel foarte bogat in vitamina C si A, dar si proprietati expectorante. Este deci ideal pentru a lupta contra gripei si racelii.

GD Star Rating
loading...

Lasă un răspuns