Este mai bine sa folositi un sistem GPS portabil sau unul built-in?

reparatii ccc

Cand ati cerut ultima data indicatii in trafic? Obisnuiti sa aveti o harta in masina? Sistemele de navigatie, care erau la un moment dat disponibile doar pentru avioane si nave de croaziera, au devenit ceva obisnuit in zilele noastre. Chiar si autoturismele mai ieftine au sisteme optionale (si uneori standard) de navigatie auto. De asemenea, soferii pot opta pentru sisteme de navigatie portabile, aplicatii ca OnStar sau pot obtine indicatii de orientare direct de pe telefonul mobil. Dintr-o data conectarea la MapQuest pentru indicatii de orientare de pe calculatorul de acasa nu mai pare atat de high-tech.

Dar cu toate optiunile disponibile pentru soferi, alegerea unui sistem de navigatie poate fi destul de dificila. Desi poate fi comod sa obtineti indicatii de orientare direct de pe telefonul mobil, majoritatea smartphone-urilor nu pot oferi indicatii sonore in timp real. Asta inseamna ca soferii trebuie sa citeasca si sa retina instructiunile. Cea mai sigura optiune pentru majoritatea soferilor este alegerea unui sistem de navigatie GPS in timp real – adica un dispozitiv care utilizeaza sistemul de pozitionare globala pentru a va identifica pozitia si destinatia. Pentru ca sistemul urmareste in mod constant pozitia masinii, instructiunile sunt oferite de un sistem de boxe care permite soferului sa ramana in continuare atent la drum.

Dar si alegerea unui GPS poate fi destul de confuza. Cand vine vorba de masini, exista trei mai optiuni principale de sisteme de navigatie GPS. Puteti opta pentru un sistem instalat din fabrica pe o masina noua, pentru un sistem instalat de un dealer pe o masina noua sau second hand sau pentru un GPS portabil care necesita minima instalare sau chiar nici un fel de instalare.

Mai departe o sa incercam sa vedem care tip de sistem de navigatie GPS este cel mai accesibil si care ar fi cel mai potrivit pentru dumneavoastra.

Sisteme de navigatie auto din fabrica si furnizate de dealeri

Un sistem de navigatie instalat din fabrica inseamna ca GPS-ul este instalat ca si echipament original pe masina – ca si un radio sau asemenea centurilor de siguranta. Exista foarte multi soferi care prefera aceasta optiune, pentru ca sistemul se integreaza fara probleme pe masina. Face parte din bord si poate fi controlat fara comenzi suplimentare. Dar aceste sisteme nu sunt perfecte. Pentru ca sistemele de navigatie sunt instalate in fabrica si de multe ori hartile sunt stocate pe CD-uri sau DVD-uri, hartile tind sa ajunga depasite. Desigur, unii producatori furnizeaza clientilor harti actualizate. Un al aspect demn de luat in considerare este costul ridicat al unui sistem de navigatie auto instalat din fabrica. Acestea pot ajunge undeva la 1000- 4000 de dolari pe o masina noua. Ca punct final, aceste sisteme de navigatie nu pot fi mutate de pe o masina pe alta, ceea ce inseamna ca daca aveti doua masini, veti avea un singur sistem de navigatie, pe o singura masina.

Sistemele de navigatie oferite de dealeri utilizeaza echipamente de pe piata aftermarket, dar instalarea se face la dealer si nu in fabrica. Costul depinde in mare parte de sistemul de navigatie pentru care optati si de costul fortei de munca specific distribuitorului. Pentru reparatii navigatii auto trebuie sa stim inca de la inceput ca nu sunt foarte multe firme care ofera astfel de servicii. Dar in general soferii se asteapta sa plateasca mai putin decat daca ar opta pentru un sistem de navigatie instalat din fabrica. Are aceleasi dezavantaje ca si sistemul de navigatie instalat din fabrica. Pentru ca aceste sisteme GPS nu sunt echipamente originale, este posibil ca unele componente sa nu se potriveasca perfect pe bord, asemenea celor din fabrica. La fel, chiar daca dealerii ofera o garantie pentru munca depusa, instalarea sistemului de navigatie poate anula garantia masinii. De aceea este recomadnat sa vedeti ce presupune exact garantia autoturismului.

Sisteme de navigatie portabile

Sunt cele mai accesibile dintre cele trei optiuni, dar nu pot oferi caracteristicile grozave pe care le prezinta sistemele built-in din fabrica – cum ar fi Automatic Crash Response sau Vehicle Diagnostics. Multe nici nu arata asa frumos ca cele din fabrica. Pentru ca sunt portabile, nu sunt parte integrata din masina. Dispozitivele portabile se ataseaza de obicei de parbriz sau de bord, printr-o ventuza sau un alt mecanism similar. Sistemele portabile se alimenteaza de la bricheta in general, prin urmare cablul va ramane suspendat pe bord. Sistemele portabile sunt de asemenea expuse riscului de furt si adesea au displayuri mai mici decat optiunile din fabrica.

Cu toate acestea, avantajul lor este pretul mic. Unele se vand doar pentru 100 de dolari si din moment ce sunt portabile nici nu poate fi vorba despre costuri de instalare. Un alt avantaj este portabilitatea, faptul ca il puteti muta dintr-o masina in alta.

Daca va intereseaza cea mai ieftina solutie de sistem de navigatie auto atunci clar puteti alege varianta portabila. Dar daca sunteti in cautarea unei solutii profesioniste, sofisticate, elegante, atunci ar trebui sa vedeti ce puteti face pentru a integra un sistem GPS in bordul masinii dumneavoastra.

Aveti deja un sistem de navigatie buit-in dar este defect? Nu va indreptati imediat spre unul portabil ca sa rezolvati problema. Luati legatura cu un specialist in reparatii navigatii auto bmw, mercedes, audi etc. si in scurt timp va veti putea bucura din nou de toate avantajele unui sistem GPS integrat functional.

GD Star Rating
loading...
Este mai bine sa folositi un sistem GPS portabil sau unul built-in?, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Lasă un răspuns