Cum alegi intre o masina pe benzina si una diesel?

In timp ce tot mai multa lume devine din ce in ce mai « green » pentru a lupta contra schimbarilor climatice si termenul de dezvoltare durabila se afla pe buzele tuturor, am putea crede ca motoarele diesel sau cele pe benzina au zilele numarate din cauza masinilor hibride sau electrice.

Dar, totusi, inca mai reprezinta cea mai buna alegere pentru multa lume.

Masina diesel pentru cei care circula foarte mult. Masinile Diesel sunt de foarte multa vreme aratate cu degetul. Si chiar inainte ca marca Volskwagen sa ii « sifoneze » putin imaginea, motorul Diesel era deja criticat de cei care apara mediul sau de catre cei care lucreaza in domeniul sanatatii. Motivul? Particulele cancerigene sau poluante emise de catre motoarele diesel.

Dar masinile pe Diesel raman oricum cea mai buna idee pentru cei care circula mult, precum comerciantii, din cauza costului scazut si a duratei de viata.

Masina pe benzina pentru cei care circula mai moderat. Motoarele pe benzina sunt din ce in ce mai populare  decand dieselul este aratat din toate partile cu degetul. O masina care circula pe benzina este mai ieftina la cumparare decat una pe diesel. Iar asigurarea si intretinerea sunt si ele mult mai ieftine, de asemenea.

Masina hibrida pentru a circula in oras si pentru a reduce consumul. Acum ca ai citit cateva informatii despre cele 2 tipuri de motoare clasice, ai putea zice ca perfectiunea se afla undeva la mijloc, adica in ceea ce priveste masinile hibride.

Masinile de acest gen sunt echipate cu 2 tipuri de motoare – unul electric- baterie si unule termic- diesel sau benzina. Este ideala pentru a circula in mediul urban pe distante mici, cu o singura conditie insa- sa nu apesi prea tare pe pedala de acceleratie.

 

GD Star Rating
loading...

Lasă un răspuns