Care este temperatura ideala pentru frigiderul meu?

Prea rece, prea cald sau exact cum trebuie. Poate fi complicat daca frigiderul tau tremura, are febra sau o ia mai usor. Inainte de a face pe John Travolta cu termostatul, iata cateva sfaturi si trucuri pentru a te ajuta sa gaseti temperatura potrivita.

Meteo pentru frigider: de ce trebuie neaparat sa reglezi temperatura frigiderului?

Ne imaginam adesea ca electrocasnicele noastre sunt autosuficiente. Ca, odata instalate si pornite, vor trai fericite pana la adanci batraneti si nu vor avea nevoie de noi pentru a le raci. Dar nu cunosti foarte bine, se pare, aparatele electrocasnice!

Frigiderele si congelatoarele au nevoie de tine pentru a le mentine perfect reglate. Pentru ca o temperatura corecta inseamna si ca alimentele se vor pastra mai bine pentru mai mult timp si ca bacteriile vor fi tinute la distanta. Acum ca stii acest lucru, fara indoiala ca vei scruta cu atentie frigiderul, sperand sa vezi temperatura afisata undeva. In timp ce unele frigidere afiseaza temperatura, majoritatea sunt mai degraba discrete in aceasta privinta. Nu ai de ales: ia un termometru (conceput in acest scop 🌡 ), inmoaie-l intr-un pahar cu apa si fa-ti propria citire a temperaturii. O asa-zisa temperatura normala a frigiderului este cuprinsa intre 0 si 5°. Observi o scadere a temperaturii in partea de jos a frigiderului? Totul este sub control si iti vom explica de ce.

Frigider: zona este cea care conteaza

Daca te uiti la frigiderul tau, vei vedea ca temperatura acestuia variaza de la o zona la alta. Stai linistit, acest lucru este perfect normal:

Zona 1: raftul de jos al frigiderului. Aici temperatura este cuprinsa intre 0 si 4°C, fiind cea mai rece zona.

Zona 2: in mijlocul aparatului. Aceasta asa-numita zona rece este, in general, in jur de 4°C.

Zona 3: congelatorul. Aici, temperatura fluctueaza intre 4 si 6°C (ceea ce este ideal pentru maturarea branzeturilor).

Zona 4: usa. Denumita uneori „zona fierbinte”, are o temperatura de aproximativ 6°C (de aceea vei dori sa depozitezi aici alimentele mai putin fragile, cum ar fi borcanele de castraveti, de exemplu).

Zona 5: congelatorul. Acest compartiment este inchis de o usa ermetica si are o temperatura cuprinsa intre -6°C si -12°C. Scopul sau principal este de a pastra alimentele proaspete pentru cateva zile.

Retine ca, daca frigiderul tau este echipat cu un sistem de racire ventilat, in principiu, temperatura va fi uniforma pe toate nivelurile.

Toate termometrele sunt dotate cu un termostat, astfel incat sa poti controla temperatura. Acesta poate fi un cursor sau o rotita, gradat de la 1 la 5 sau de la 1 la 10. In ambele cazuri, expertii recomanda regula de 60%. Regleaza cursorul la 60% din scala, adica 3/5 sau 6/10, pentru a obtine temperatura ideala.

 

 

GD Star Rating
loading...

Lasă un răspuns