Care sunt beneficiile probioticelor?

De cativa ani deja, probioticele sunt extrem de populare in randul a numeroase persoane. Conform unor studii, probioticele reprezinta micro-organisme, la fel ca ciupercile si drojdia care se regasesc in microbiota intestinala.

Participa la buna functionare a intestinului si organismului uman in general. Descopera care sunt numeroasele beneficii ale acestor micro-organisme.

Bacterii vii in interiorul organismul organismului nostru

Probioticele reprezinta bacterii sau drojdii (Lactobacillus, Streptococcus, Bifidobacterium) care se regasesc in mod natural in organismul nostru si, mai precis, la nivelul intestinului. Rolul lor este acela de a facilita functionarea intestinului si sa contribuie la motricitatea colonului. Concret, intervin atunci cand bacteriile nocive incearca sa perturbe flora bacteriana prezenta la nivelul aparatului digestiv, cu scopul de a face organismul mai vulnerabil. Probioticele au rolul de a regla sistemul imunitar. Faciliteaza in egala masura digestia si sunt prezente in stare naturala in alimentatie. Este in egala masura posibil sa le regasesti sub forma de suplimente alimentare.

Probioticele in alimentatie

In general, probioticele se regasesc in produsele lactate. Din acest motiv, se recomanda consumul de iaurt in momentul in care o tulburare digestiva isi face aparitia. In cazul unei intoleranta la lactoza, produse bio precum proteina whey constituie in egala masura alternative eficiente la probiotice. Este, in egala masura, posibil sa gasim aceste micro-organisme in:

– Bauturile fermentate;
– Otetul de mere nepasteurizat;
– Drojdia de bere;
– Legume fermentate;

Aceste alimente diferite au un continut bogat de probiotice si ii permit organismului nostru sa sa poate apara la nevoie.

Probioticele sunt excelente pentru o buna sanatate digestiva si imunitara. Cauzele perturbarii florei intestinale sunt numeroase. Consumul de probiotice ne ajuta sa restabilim toate dezechilibrele posibile. Digestia este mai normala si nutrientii sunt mai bine absorbiti de organism. In plus, acesta poate lupta intr-un mod mai eficient impotriva diferitilor agenti exteriori care incearca sa il dezechilibreze. Consumul de probiotice permite prevenirea bolilor cronice.

Sursa: https://www.mediacritik.com/quels-sont-bienfaits-probiotiques/

GD Star Rating
loading...

Lasă un răspuns