Ce este dermatologia si de ce sa faci o consultatie la un medic specialist

Dermatologia este o specialitate medicala care este centrata pe diagnosticarea si tratarea efectiunilor pielii si a zonelor limitrofe pielii (ungii, muscoase si par). O mare parte din populatie prezinta o varietate de boli ale epidermei fara sa se trateze, implicatiile fiind de cele mai multe ori doar incomode dar in unele situatii putand contribui la afectiuni grave ale sanatatii. De cele mai multe ori afectiunile epidermei sunt in stransa relatie cu cele intime, venerologia fiind specialitatea medicala ce se ocupa de bolile cu transmitere sexuala.

Este extreme de important sa ne ingrijim pielea intrucat asigura protectie impotriva agentilor patogeni chimici si are rolul senzorial central care faciliteaza identificarea durerii si a temperaturilor foarte ridicate ori foarte scazute. Glandele sudoripare si sebacee sunt de asemenea surse de potentiala imbolnavire, astfel o consultatie la dermatolog fiind foarte importanta semestrial.

Cele mai conventionale analize dermatologice sunt: scarificarea, examenul citologic , culturile si biopsiile de diferite tipuri, acestea fiind relevante singure sau combinate cu alte metode astfel ducand la un diagnostic de incredere si un tratament personalizat in functie de afectiunea vizata. In alta ordine de idei, dupa cum scrie pe afisul unei clinici de Dermatologie Baia Mare, anticiparea problemelor este mult mai importanta decat tipurile de tratament, intrucat tratamentul pielii poate dura mult si sa fie destul de scump.

Sfaturile unui dermatolog pentru protejarea pielii sunt: curatarea tenului de 2 ori pe zi cu produse recomandate particularitatilor pielii dumnevoastra; spalarea parului de cate ori este cazul (cel putin o data pe saptamana). Probabil cel mai relevant sfat este sa va feriti de influenta daunatoare a razelor ultra-violete, care provoca arsuri si in cel mai rau caz, cancer de piele. Si alunitele trebuie verificate periodic deoarece pot suferi schimbari de neidentificat pentru un necunoscator. Eu cer sfatul unui dermatolog Baia Mare trimestrial pentru a pastra sub control tenul sensibil si predispozitiile de cancer.

Cel mai important sfat este sa nu credeti ca orice defect al pielii se poate rezolva la cosmetica. Marea parte a produselor din comert au dezavantaje majore, astfel fiind recomandata sfatuirea cu un medic specialist chiar si inainte de a cumpara creme ori fonduri de ten, el fiind unicul calificat sa indice produsele cele mai potrivite pentru tine.

Chiar daca suferiti de o afectiune sau vreti doar sa va verificati starea de sanatate a pielii, nu ezitati sa va faceti o programare la o clinica de specialitate.

GD Star Rating
loading...
Ce este dermatologia si de ce sa faci o consultatie la un medic specialist, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Lasă un răspuns