Ce-i face pe oameni sa creada ca aloe vera este un tratament bun

Cu siguranta ai vazut macar o planta de aloe vera. Daca nu ai in casa, bunicii tai cu siguranta au o astfel de planta medicinala si ti-au recomandat sa o folosesti cand te-ai ars sau lovit.

Numita in unele studii planta miracol, beneficiile pe care aloe vera le aduce sunt enumerate in diverse studii de specialitate. Cel mai bun argument pentru tratarea cu aloe vera este ca aceasta a rezistat la proba timpului. Cu mentiuni in cele mai vechi carti de medicina (Rig Veda), dar si in Noul Testament, credibilitatea de care se bucura aceasta planta medicinala este evidenta.

In Romania, unele persoane evita pe cat posibil folosirea medicamentelor in detrimentul solutiilor naturiste. Adeptii medicinei alternative cu siguranta vor recomanda tratamente cu aloe vera.

Gelul de aloe vera este folosit in mod special la tratamentul arsurilor sau vanatailor. De asemenea, este folosita in industria cosmetica si unele bauturi cu astfel de arome, precum energizantul Active Boost. Cercetatorii gasesc mereu noi modalitati de folosire a plantei aloe vera, datorita mai multor factori:

  • beneficii in ingrijirea pielii, adesea folosita pentru taieturi sau arsuri ale pielii;
  • gelul de aloe vera este un puternic antioxidant
  • contine cel putin 75 de nutrienti, 20 de minerale, 12 vitamine, vitamina B complex, 18 aminoacizi si peste 200 de substante active;
  • util in tratamentul diabetului si nivelului ridicat de lipide din organism sub forma de extracte
  • asigura dezvoltarea si refacerea masei musculare

Beneficiile nu se opresc aici. Avand in vedere ca in majoritatea situatiilor poate fi folosita usor si nu necesita o pregatire suplimentara, cea mai buna idee este sa cresti acasa propria planta de aloe vera. Pe langa faptul ca nu este pretentioasa, poate fi considerata si planta de decor. In acest mod economisiti bani si aveti la dispozitie frunze proaspete pentru nevoile proprii.

GD Star Rating
loading...
Ce-i face pe oameni sa creada ca aloe vera este un tratament bun, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Lasă un răspuns