Crowdfunding imobiliar: ce este si cui se adreseaza?

A investi in imobiliare reprezinta o veritabila moda in ultima perioada. Insa care sunt riscurile pe care ni le asumam atunci cand decidem sa investim in imobiliare? Care este profilul de investitor cel mai recomandat?

Crowdfunding-ul imobiliar, cunoscut si sub numele de finantare participativa imobiliara consta in strangerea de fonduri din randul unor investitori particulari cu scopul de a finanta un proiect din sectorul imobiliar.

Aceasta noua modalitate de finantare se bazeaza pe identificarea si constituirea unui program imobiliar de catre un sponsor. Urmeaza solicitarea de fonduri pentru a insoti realizarea unui program imobiliar imprumutand sume de bani necesare demararii pana la deblocarea unui imprumut bancar. Investitorul isi plaseaza capitalul in mainile sponsorului care are sarcina de a construi binele.

Cum functioneaza inevstitia in crowdfunding imobiliar?
Piata este atat de concurentiala si in crestere incat, pentru a putea sesiza orice oportunitate si pentru a nu anagaja fonduri proprii, sponsorii fac apel la investitori privati. Pentru asta, sponsorii se folosesc de o platforma pentru a recolta fondurile necesare pentru a solicita un imprumut bancar. Deoarece deblocarea unui imprumut bancar nu intervine decat in momentul in care terenul a fost identificat, decat atunci cand autorizatia de constructie a fost obtinut. Constructia nu va incepe decat atunci cand recoltarea de fonduri este facuta.

De ce sa investesti in crowdfunding imobiliar?
Primul avantaj ar fi acela ca investitorii au acces la piata imobiliara cu sume destul de mici de bani. In plus, investitorii ajung sa lucreze direct cu dezvoltatorii imobiliari si au un cuvant de spus in tot acest proces. Investitorii au posibilitatea de a alege care sunt acele proiecte imobiliare in care doresc sa isi investeasca banii. In plus, au acces la nenumarate proiecte, cu alte cuvinte, alegerea si optiunile nu reprezinta absolut nicio problema. Investitorii vor intampina aceleasi probleme ca orice alt investitor imobiliar. Daca piata nu merge bine, cel mai probabil vor pierde si ei bani…

GD Star Rating
loading...

Lasă un răspuns