Aceste lucruri pozitive pe care ar trebui sa le continuam si dupa pandemie

Ei, da pandemia a venit si cu cateva lucruri pozitive, chiar daca putine.


Pandemia ne-a schimbat complet obiceiurile, avand un impact considerabil asupra muncii noastre, asupra vietii noastre de familie, asupra vietii de zi cu zi, relatiilor cu ceilalti si asupra multor altor lucruri. Faptul ca trebuie sa purtam masca si sa mentinem o anumita distanta fata de ceilalti a devenit noua “normalitate”. A trebuit sa ne schimbam, sa ne adaptam si exista si unele lucruri pozitive in toate acestea.

Obiceiuri bune de igiena

Trebuie sa recunoastem ca nu ne-am spalat niciodata atat de des pe maini, nici nu ne-am dezinfectat atat de des cum o facem acum. Speram ca aceste obiceiuri vor continua si dupa pandemie deoarece acest lucru ne permite sa evitam propagarea microbilor si diferitele boli.

Livrarile

Nu am primit niciodata atat de multe pachete ca in ultimele luni. Numeroase sunt companiile care au stiut sa se adapteze si sa isi trimita marfurile la domiciliu deoarece magazinele au fost o perioada inchise. Aceasta alternativa a salvat numerosi comercianti.

Ramanem acasa atunci cand suntem bolnavi

Acest lucru trebuia sa il facem cu totii in mod normal insa erau unii care nu respectau aceste lucruri. Unii mergeau la locul de munca chiar daca erau bolnavi. Problema este ca riscam sa transmitem virusul altor persoane. Faptul ca majoritatea sunt nevoiti sa lucreze de acasa ne ajuta si daca suntem bolnavi deoarece putem lucra linistiti de acasa. Astfel, nu ii punem nici pe ceilalti in pericol.

Facem din sanatatea noastra mentala o prioritate

Sanatatea noastra mentala are in sfarsit toata atentia noastra. Pandemia ne-a facut mai constiinciosi si speram ca acest lucru va dura. Stigmatizarea legata de problemele de sanatate mentala isi pierde din forta si acceptam ca aceasta este o prioritatea in viata noastra. In sfarsit.

Timp petrecut cu familia

Pandemia a apropiat si mai tare familiile. A intarit legaturile familiale, din cauza perioadelor de lockdown cu totii am petrecut mai mult timp in familie.

GD Star Rating
loading...

Lasă un răspuns