De ce nu exista mai multe case construite de roboti?

Magazinele de design interior le iubesc. La fel si vedetele de cinema si activistii din domeniul mediului. Tehnologia noua, inclusiv folosirea robotilor in fabrici le face mai usor de construit.
Atunci de ce vorbesc sustinatorii de case prefabricate de ‘’distrugerea ‘’ industriei constructiilor de case?
Arhitecti, ecologisti si cativa constructori care se gandesc inainte, accepta constructia prefabricata, ca si modul in care fiecare casa ar trebui sa fie construita in viitor, spunea Shery Kooner, autorul cartii Prefabulous si multe alte carti despre case prefabricate. Dar cu toate ca sunt folosite de decenii, doar 2% dintre casele construite in 2016 sunt case prefabricate sau modulare.

Constructia prefabricata a devenit populara in anii 1970, cand constructori si arhitecti au realizat ca pot economisi timp si costul fortei de munca, mutand majoritatea din constructie intr-o fabrica. Initial, spunea Koones, casele modulare au fost de baza, dar cu timpul arhitectii, constructorii si proprietarii fabricilor au imbunatatit metodele si aproape orice ce se poate construit pe terenul de constructie, poate fi deja asamblat prima data in fabrici.

In timp ce casele prefabricate pot fi mai ieftine ca si casele normale, economiile financiare nu sunt tot timpul motivul convingator pentru persoanele care aleg aceasta metoda. ‘’Adevarata economisire este in timp.’’ Spunea Brian Abramson, co-fondator si director al operatiunilor de afaceri pentru Method Homes, o fabrica de case prefabricate din Seattle care lucreaza mai mult pe case moderne, personalizate. ‘’In general, se economiseste in jur de 50% timp de constructie la construirea unei case prefabricate.’’

Construirea casei intr-o fabrica limiteaza intarzierile din motive meteorologice si face data de predare mai predictibila. Schimbarea comenzilor de obicei nu este permisa, care la fel face mai usoara constructia.
Fie ca e pentru a economisi bani, pentru a reduce risipirile de constructie, pentru a executa un design cool sau pentru a putea spune ca locuinta noastra este construita de roboti, casele prefabricate isi pastreaza fanii. Dar chiar si ei recunosc ca este un drum lung pana ce casele prefabricate vor deveni cele mai populare – daca asta se va intampla.

GD Star Rating
loading...

Lasă un răspuns