Apartament sau casa?

| Imobiliare si constructii | martie 12, 2013

Se estimeaza ca peste 70% din tinerii care parasesc tara isi motiveaza decizia prin imposibilitatea achizitionarii unei locuinte.

Problema principala a cuplurilor tinere, aflate la inceputul drumului intemeierii unei familii, este asigurarea unei locuinte stabile. Pentru multi, optiunea de a locui cu chirie nu reprezinta indeajuns de multe garantii, iar o scurta privire in sectiunea de anunturi imobiliare din Bucuresti dezvaluie preturi nejustificabil de mari la chirii.

Pentru a veni in ajutorul tinerilor, guvernul a propus programul Prima Casa, ce urmeaza sa fie transformat anul acesta in Noua Casa. Prin acesta, tinerilor li se ofera ajutoare importante in vederea achizitionarii primei locuinte indiferent ca acestia opteaza pentru apartament la bloc sau casa la curte. Diferenta adusa de noul program Noua Casa este ca aceste subventii se vor oferi doar celor care aleg sa achizitioneze o locuinta din ansambluri rezidentiale sau un cartier de vile nou construit.

Indiferent daca banii vin din surse proprii sau prin programul guvernului, tinerele familii sunt puse in fata cele mai importante alegeri: Apartament sau casa?

apartamentApartamentele:

Apartamentele ofera in primul rand avantajul locatiei. Ansamblurile rezidentiale se ridica peste tot in Bucuresti, de la zonele marginase, pana la cartierele mai centrale, iar site-uri precum http://www.rezidential.net listeaza toata gama de oferte.

Privind detaliile ofertelor din rubricile de anunturi imobiliare, apartamentele, spre deosebire de casele de vanzare in Bucuresti ofera spatiu mai mic si mai putina intimitate, dar sunt disponibile in aproape toate zonele din capitala.

Apartamentul este o optiune potrivita pentru o familie moderna, mereu in miscare, in care ambii parteneri au cariere ce le ocupa o buna parte din timp, locatiile mai apropiate de centrul orasului fiind preferabile pentru acestia. In ansamblurile rezidentiale noi, apartamentele de la etajele de sus ofera de asemenea o priveliste incantatoare a orasului.

casaCasele:

Casa este alegerea pentru o familie mai traditionala care apreciaza in primul rand confortul si intimitatea si care are sau planuieste deja copii. In general, casele de vanzare din Bucuresti se gasesc in zonele marginase, intregi cartiere de vile dezvoltandu-se aproape la fiecare iesire din oras.

Avantajul acestora este o comunitate restransa, liniste si spatii de joaca pentru copii. Casele noi din ansamblurile rezidentiale de vile ce se gasesc pe site-urile si in ziarele de anunturi imobiliare, case care ar intra in programul Noua Casa odata ce acesta este aprobat, sunt de obicei vile standard, grupate in cartiere micute, dar elegante, ce dispun de paznic la intrare, market-uri, terenuri de joaca, chiar gradinite si scoli particulare in interiorul complexului.

Pentru toate aceste motive, casele noi construite puse la vanzare de dezvoltatori, dupa modelul cartierelor linistite de peste hotare, sunt alegerea perfecta pentru familiile cu copii mici care isi doresc sa scape de stresul vietii de la oras, fara a se indeparta prea tare de capitala.

Nu exista un raspuns clar la intrebarea apartament sau casa. Totul depinde de stilul de viata adoptatat, preferintele si planurile pe termen lung ale fiecarei familii. Datorita preturilor ridicate, apartamentele par momentan sa fie favorizate, insa odata cu introducerea programului Noua Casa, expertii estimeaza o crestere substantiala si in ceea ce priveste casele de vanzare in cartierele de vile.

GD Star Rating
loading...
Apartament sau casa?, 10.0 out of 10 based on 1 rating

1,690 Vizualizari, 1 astazi

  

Conecteaza-te cu noi pe Facebook!

Serviciile noastre:

suplimente nutritive