Cum sa vinzi masina cu ajutorul anunturilor

Vanzarea unei masini trebuie planuita in asa fel incat sa se obtina un pret care sa multumeasca in principal vanzatorul, dar si cumparatorul. Sunt doua modalitati de vanzare a unui autovehicul folosit:

  • vanzarea prin intermediul dealerilor auto, adica a firmelor care cumpara masini pe care urmeaza sa le revanda.
  • vanzarea in regim propriu, aceea in care proprietarul se ocupa de absolut tot.

Avantajul vanzarilor prin prima metoda este acela ca tranzactia are loc foarte rapid. Principalul dezavantaj este faptul ca firma care cumpara pentru a revinde nu poate oferi un pret foarte bun. In cazul in care se doreste achizitionarea unei alte masini pe care firma o are la vanzare, atunci dealerul respectiv poate oferi un pret mai avantajos.

Vanzarea in regim propriu are ca principal avantaj pretul mai mare ce poate fi obtinut, dar are si dezavantajul timpului in care autovehiculul poate fi vandut. De asemenea, proprietarul trebuie sa se ocupe de repararea si cosmetizarea masinii pe care doreste sa o vanda, precum si de conceperea si postarea anunturilor in diverse medii.

Ce trebuie sa contina un anunt de vanzare auto?

Anuntul trebuie sa contina datele exacte ale masinii cum ar fi modelul, anul de fabricatie, numarul de kilometri, numarul proprietarilor, capacitatea motorului si puterea acestuia, culoarea, cartea de service (daca are, este un avantaj deoarece demonstreaza ca masina a fost ingrijita). Dotarile autovehiculului trebuie si ele specificate in anunt. In final, trebuie specificat pretul de vanzare, deoarece potentialii clienti stiu din start daca se pot incadra sau nu in cazul unei tranzactii. Anuntul trebuie insotit si de poze, deoarece acestea fac o prima impresie asupra masinii vandute.

Vanzarea unei masini nu este intotdeauna usoara, ba chiar poate fi putin stresanta deoarece aceasta impune atat repararea micilor defectiuni si cosmetizarea acesteia, cat si un numar mare de telefoane primite si de intalniri pe care vanzatorul trebuie sa le aibe cu potentialii clienti. In afara de multele intalniri, fiecare potential cumparator va negocia cat mai mult pretul de vanzare. Stabilirea unui pret minim de vanzare si respectarea acestuia poate aduce vanzatorului pretul dorit. Este indicat ca negocierea sa fie intrerupta imediat daca potentialul cumparator vine cu oferte mult sub pretul minim stabilit.

Anunturi gratuite sau anunturi cu plata?

Dupa stabilirea pretului si redactarea anuntului de vanzare, acesta trebuie postat atat in presa de specialitate, cat si pe site-uri care contin rubrici de anunturi auto. Publicarea anuntului in cat mai multe locuri poate face ca vanzarea autovehiculului sa aiba loc mai repede. In presa de specialitate, anunturile se pot publica numai contra unor sume de bani, in schimb, anunturile online se pot posta atat contra unor sume de bani pentru a beneficia de promovare si de postarea anuntului pe primele pagini, dar si in mod absolut gratuit. Tot mai multe site-uri de profil cum ar fi www.anunturimax.ro ofera avantajul traficului foarte mare de vizitatori care pot accesa anunturile. Acesta este motivul pentru care publicarea de anunturi auto online este cea mai rapida metoda de vanzare a unui autovehicul.

Intalnirea cu potentialii clienti

Este indicat a nu se stabili intalniri cu mai multi clienti in acelasi timp deoarece acestia se pot influenta unii pe ceilalti. La intalnire este indicat a nu se inmaneze cheile autovehiculului celui ce doreste sa faca un test-drive daca nu s-a verificat existenta permisului de conducere. De asemenea, test drive-ul trebuie sa se faca in prezenta ambelor parti implicate in tranzactie, in nici un caz numai de catre cumparator. Potentialul client trebuie lasat sa testeze masina pe diverse tipuri de drum pentru a nu trezi suspiciuni si a nu rata incheierea tranzactiei.

GD Star Rating
loading...
Cum sa vinzi masina cu ajutorul anunturilor, 9.7 out of 10 based on 3 ratings

Lasă un răspuns