E timpul sa facem o schimbare: cu ce ne-ar avantaja ahizitionarea unui SSD?

Probabil ca va intrebati ce-i cu galagia de pe site-urile de gadgeturi de la noi in lagatura cu SSD-urile si de ce sunt acestea considerate componente pe care trebuie sa le ai pentru laptopul tau. Citeste acest articol pentru a afla de ce sunt mai bune SSD-urile decat hard drive-urile traditionale si ce ce ar trebui sa investesti intr-un astfel de upgrade.

In primul rand hard drive-urile traditionale sunt construite prin folosirea unor parti mecanice care se misca si care limiteaza viteza calculatorului, consuma energie in exces, si contine componente delicate, usor de stricat sau de deteriorat. SSD-urile ofera o performanta mai buna, consuma mai putin, si au o durabilitate foarte ridicata. Iar acestea sunt doar o parte dintre beneficii.

Cand dai click pe o iconita pentru a deschide un program oarecare, de obicei trebuie sa astepti cateva secunde pentru ca hardul sa gaseasca si sa opereze programul respectiv. In cazul unui laptop dotat cu un SSD, aceasta asteptare este mult redusa. SSD-urile au la baza niste chipuri de memorie care permit o performanta mai rapida. Iar daca ai vazut ultimele preturi SSD vei vedea ca au scazut la un nivel foarte acceptabil.

Iata 5 motive pentru care acestea sunt de preferat in detrimentul HDD-urilor:

1. Viteza de transfer: Un SSD ajuta la cresterea cu aproximativ 45% a timpului de booting pentru Windows XP, de exemplu si o incarcare a aplicatiilor cu peste 65% mai rapida. Acest lucru in cuvinte simple, inseamna mai putin timp de asteptare si o productivitate mai mare. Bineinteles exista variatii de viteza in functie de modelul de SSD ales si de capacitatea acestuia. Insa indiferent care ar fi modelul, viteza de booting a unui HDD este mult depasita.

2. Durata mai mare de consum a bateriei: un laptop cu SSD consuma cu 46% mai putina putere, permitand astfel bateriei sa dureze mult mai mult.

3. Rezistenta mai mare la impact, vibratii si conditii extreme: partile mecanice ale HDD-urilor fac laptopurile dotate cu un astfel de drive sa fie mult mai susceptibile la miscare, vibratie, vreme, sau impact. Constructia compacta a SSD-urilor face ca rezistenta si toleranta laptopului per ansamblu sa creasca, acesta devenind capabil de performanta intr-o scala mai larga de temperaturi (de la 0 la 70 de grade Celsius) comparativ cu scala precedenta care se intinde de la 5 la 55 de grade Celsius.

4. Reducerea zgomotului si a temperaturii:SSD-urile nu produc de loc zgomot sau vibratie in timpul functionarii. Ba chiar nici nu incalzesc la fel de puternic procesorul calculatorului. Mai putina caldura inseamna mai multa energie, care altfel ar fi consumata prin actiunea coolerului. Evident mai putina caldura inseamna si o protectie mai ridicata a componentelor care s-ar putea deteriora la atingerea unor temperaturi critice.

5. Scaderea greutatii laptopului:Un SSD cantareste mai putin, prin urmare laptopul tau va deveni instant mai usor.

Care sunt utilizatorii care ar beneficia cel mai mult de avantajele aduse de un SSD?

Acum cativa ani ar fi trebui sa spunem ca doar acei utilizatori cu un buget foarte ridicat si o pasiune pentru gadgeturi. Insa nu mai este cazul si acum. Veti gasi in orice magazin Oktal un numar mare de SSD-uri la preturi destul de avantajoase. Oricine detine in prezent un desktop PC, un laptop sau chiar si un notebook, poate sa beneficieze cu rezultate excelent de avantajele aduse de un SSD. Acestea se gasesc acum in mai multe dimensiuni, capacitati, si viteze de transfer pentru a satisface tot felul de consumatori, de la cei economici pana la power users.

GD Star Rating
loading...
E timpul sa facem o schimbare: cu ce ne-ar avantaja ahizitionarea unui SSD?, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Lasă un răspuns