Cum iti alegi kitul de unelte electronice?

Daca ai decis sa inveti mai multa electronica si cauti sa iti creezi propriul atelier de reparatii electronice atunci te afli in cel mai potrivit loc. Acest mini ghid te va ajuta sa inveti cum sa implementezi un “laborator de electronica” si sa gasesti cele mai potrivite unelte si echipamente.
Care este cel mai potrivit kit de unelte electronice?

Aatunci cand esti abia la inceput este destul de greu sa stii care sunt uneltele esentiale sau nu sau care este cel mai potrivit kit pentru uneltele electronice. Aceasta lista contine numeroase unelte diferite. Nu este nevoie sa le cumperi pe toate odata. Altfel risti sa cumperi lucruri de care nu ai nevoie sau lucruri pe care nu le vei folosi niciodata. Incepe prin a cumpara cateva unelte esentiale legate de proiectele pe care vrei sa le realizezi. Apoi, pe masura ce atelierul tau creste si se dezvolta, poti miza pe unelte noi, mai performante.

Cum ar trebui sa fie compus kitul tau de unele electronice?

Multimetru. Un multimetru este o unealta de masura absolut necesara in kitul tau de unelte electronice. Te ajuta sa depanezi circuitele. Se intampla uneori ca circuitele sa nu functioneze din cauza unor cabluri defectuoase. Controlul conexiunilor cu ajutorul unui multimetru te poate ajuta sa castigi timp pretios.

Statie de lipit. Este absolut necesar sa dispui de o statie de lipit intr-un atelier de reparatii electronice, chiar daca nu construiesti in general circuite permanente. Numeroase componente electronice nu sunt echipate cu brose de conexiune saj cu brose compatibile cu circuitele electrice. In acest caz, va trebui sa efectuezi lucrari de sudura, de lipire.

Generator de joasa frecventa. Atunci cand este vorba despre circuite, generatorul de joasa frecventa este indispensabil. Iti permite sa alimentezi circuitele inainte ca acestea sa fie terminate, sa testezi circuite individuale, sa experimentezi, etc.

Sursa: https://jmconcept.fr/comment-choisir-son-kit-outils-electronique/

GD Star Rating
loading...

Lasă un răspuns