Cum sa faci cumparaturi online in deplina siguranta?

Pentru unii dintre noi este o adevarata bucurie sa ne plimbam prin magazine in cautare de cadouri sau de lucruri pentru noi. Pentru altii insa, este o adevarata corvoada sau bataie de cap din cauza aglomeratiei sau a lipsei de timp.

Acestia au insa la indemana cea mai buna solutie- cumparaturile online care se pot face in deplina siguranta, daca tii cont de cateva sfaturi.

Nu cumpara din orice magazin. Prima alegere importanta- alegerea magazinului. Atunci cand ai de unde alege, prefera un magazin online pe care il cunosti deoarece ai cumparat deja sau pe care multa lume il recomanda.

Poti sa faci cercetari pe Internet despre magazin, cautand recomandari si poti cere parerea utilizatorilor sau a comunitatii.

Paginile securizate si VPN-ul. Aceste pagini sunt foarte usor de recunoscut datorita literei S de la HTTPS care se afiseaza la inceputul paginii. Iti poti de asemenea activa VPN-ul daca pana acum nu ai fost abonat la acest tip de seriviciu.

Pe de alta parte, numarul de card bancar nu ar trebui sa fie scris intr-un simplu formular de contact sau prin intermediul unui e-mail.

Foloseste o modalitate de plata alternativa. Unele site-uri ale magazinelor on-line propun modalitati de plata alternative. De exemplu, poti face plata prin Paypal.Viramentul bancar poate sa fie o alta alternativa interesanta.

Activeaza optiunea 3D secure. Mai multe tipuri de card propun optiuni de siguranta precum 3D Secure atunci cand vrei sa faci cumparaturi online in deplina siguranta.

Supravegheaza conturile. Poti verifica de asemenea daca suma care ti-a fost retrasa din cont este aceeasi cu cea a comenzii efectuate. Daca gasesti cumva o tranzactie pe care nu o recunosti trebuie sa iti contactezi banca pentru a obtine explicatii.

Unele site-uri iti propun de asemenea uneori sa iti salveze datele si informatiile. Dar cel mai bine ar fi sa nu alegi asta pentru a evita ramanerea numarului de card in baza lor de date. De asemenea, nu ar trebui sa folosesti aceeasi parola pentru mai multe site-uri.

GD Star Rating
loading...

Lasă un răspuns