De ce civilizatiile extraterestre nu se arata?

Traim intr-o galaxie populata de sute de miliarde de sori. Iar planetele de tip terestru ar fi se pare si ele cu miliardele…. Atunci, in acest spatiu atat de vast oare de ce nu am avut inca un contact cu o civilizatie extraterestra?

Oare mai este viata altundeva pe Pamant sau suntem complet singuri in Univers?  Este o intrebare care macina omenirea de foarte mult timp. Unii au tendinta insa sa creada ca mai exista si viata altundeva, ca sunt si alte lumi locuite, mai ales daca consideram ca exista miliarde de stele la noi in galaxie si sute de miliarde de galaxii in univers si majoritatea dintre ele sunt inconjurate de planete. Unde sunt insa extraterestrii? Iata cateva motive care ar putea explica aceasta liniste.

Nu sunt extraterestri. O posbilitate cu care sunt de acord multi- nu exista viata in afara

Pamantului. Toate celelalte lumi, ar fi sterile.

Nu exista viata extraterestra inteligenta. Mai inatai, cum am putea defini o viata extraterestra inteligenta? Oare noi facem parte din aceasta categorie? In orice caz, ar putea sa fie viata altundeva, dar de natura primitiva, microbiana, de exemplu. Sau plante sau animale care inca nu au capacitatea de a comunica in afara planetei lor.

Extraterestrii nu folosesc tehnologia. Civilizatiile extraterestre ar putea foarte bine sa nu aiba o tehnologie care sa poata sa le permita sa comunice cu cei din afara planetei lor. Poate ca dezvoltarea lor a putut sa fie altfel de a noastra sau poate ca nu sunt interesati de acest tipo de tehnologie. Sau poate ca nu isi doresc sa o foloseasca.

Extraterestrii au o tehnologi mult mai avansata decat a noastra. O alta ipoteza- tehnologia lor ar putea sa fie mult mai avansata decat a noastra. Si poate ca folosesc moduri de comunicare pe care noi nu le stim inca sau poate ca sunt imposibile de descifrat.

GD Star Rating
loading...

Lasă un răspuns