De ce nu este bine sa tii telefonul toata noaptea la incarcat

Te numeri si tu printre acele persoane care pun seara la incarcat telefonul si il scot abia a doua zi dimineata? Daca raspunsul la aceasta intrebare este Da, atunci iti spunem noi de ce ar fi bine sa renunti la acest obicei.

Numeroase sunt persoanele care au capatat acest obicei de a-si lasa telefonul la incarcat toata noaptea pentru ca dimineata la trezire bateria sa fie plina. Un lucru ce pare logic tinand cont de faptul ca telefonul este utilizat de-a lungul intregii zile, sa fie lasat la incarcat seara/noaptea. Dar aceasta este o practica la care trebuie sa renunti de urgenta. Telefonul se poate incarca foarte bine si ziua, nu doar noaptea. Lasandu-l toata noaptea la incarcat exista cateva riscuri de care va vom vorbi in cele ce urmeaza.

Ce se intampla atunci cand bateria telefonului este plina? Atunci cand telefonul inteligent este incarcat 100%, bateria nu se mai poate incarca. In realitate, constructorii au dotat telefoanele inteligente cu un sistem capabil sa opreasca automat incarcarea odata ce bateria este plina. Dar, daca telefonul ramane conectat la incarcator chiar daca este incarcat 100% atunci bateria va pierde din incarcare, va reveni la 99%. Cu un nivel mai scazut de baterie, reincarcare va reporni. Proces care se va repeta daca nu scoti telefonul din incarcator. Consecinta, bateria va fi uzata mai repede si mai usor. Activarile in permanenta nu fac decat sa provoace un supra-consum de electricitate. Pentru a evita uzarea prematura a bateriei cel mai bine ar fi sa incarci telefonul la munca daca ai aceasta posibilitate. Odata ce ai ajuns acasa de la munca ar trebui sa prinzi obiceiul de a-ti pune telefonul la incarcat. Inainte de culcare il scoti din incarcator.

GD Star Rating
loading...

Lasă un răspuns