Protezele dentare – Avantaje si dezavantaje

De sute de ani, protezele dentare au fost esentiale pentru persoanele cu dinti lipsa. Desigur, in ziua de azi exista multe alte modalitati de a rezolva o astfel de problema, implanturile dentare fiind cele mai recomandate, insa si cele mai costisitoare, dar progresele din ultimii ani din stomatologie au facut ca protezele din prezent sa fie mai confortabile, mai atractive si mai functionale ca niciodata. In centrul nostru de cosmetica dentara din Bucuresti, Stephanie’s Dental Clinic, doctorii stomatologi ofera cele mai noi si performante proteze pentru pacientii care au nevoie de imbunatatiri in ceea ce priveste estetica si protetica dentara.

Intelegerea avantajelor si dezavantajelor protezelor moderne poate ajuta pacientii sa se simta mai increzatori.

Iata, asadar, care sunt principalele avantaje ale protezelor dentare:

Protezele dentare sunt dispozitive destinate inlocuirii dintilor. Pacientii care, din diferite motive, si-au pierdut unul sau mai multi dinti ar trebui sa fie constienti de multiplele avantaje ale acestor aparate stomatologice.

  • Functie: In trecut, protezele erau facute, in primul rand, pentru mestecare, dar protezele din prezent sunt concepute pentru a fi confortabile, placute din punct de vedere estetic si pe deplin functionale. Acestea nu incurca purtatorul deloc in ceea ce priveste activitatile zilnice, cum ar fi mestecarea si vorbirea.

  • Versatilitate: Protezele sunt disponibile in diferite tipuri, existand atat seturi complete cat si proteze partiale. Protezele intregi sunt ideale pentru pacientii care si-au pierdut toti dintii sau majoritatea dintilor, in timp ce protezele partiale sunt utile pentru umplerea golurilor lasate de unul sau mai multi dinti cazuti. Protezele pe implanturi reprezinta o optiune excelenta pentru pacientii care doresc o proteza durabila, care nu poate fi indepartata.

  • Estetica: Protezele de cea mai buna calitate sunt disponibile in materiale de portelan sau de plastic, avand un aspect natural, pentru un zambet cat mai atragator.

  • Sanatate: Protezele protejeaza muschii si structurile faciale, reducand pierderea tesutului osos. Protezele dentare s-au dovedit a fi, de asemenea, benefice in imbunatatirea stimei de sine a pacientilor.

  • Cost: Protezele sunt o optiune de tratament excelenta din punct de vedere al costurilor, in special atunci cand aceasta trebuie sa inlocuiasca mai multi dinti lipsa.

Dezavantajele protezelor dentare:

Desi stomatologia moderna a eliminat multe dintre dezavantajele asociate in mod obisnuit cu protezele dentare din trecut, exista inca anumite aspecte pe care pacientii ar trebui sa le aiba in vedere atunci cand considera protezele dentare drept o optiune de tratament. Protezele trebuie sa fie indepartate si curatate in mod regulat pentru a evita infectiile sau bolile, inclusiv respiratia urat mirositoare. Protezele dentare ieftine sau necorespunzatoare pot fi, de asemenea, incomode si se pot misca in jurul gurii, provocand dureri si dificultati la masticatie. Pentru a evita astfel de probleme, este imperios necesar ca proteza dentara sa fie de calitate si sa fie construita foarte bine, in asa fel incat sa se potriveasca perfect cu arcada din cavitatea bucala a pacientului.

GD Star Rating
loading...

Lasă un răspuns