Ghimbirul, o solutie naturala impotriva raului de transport

Greturi, ameteli, transpiratie…nu mai suporti drumurile lungi din cauza ca suferi de rau de transport? Ai incercat tot felul de solutii si te-ai gandit ca poate un remediu natural ti-ar fi de folos pentru a combate aceasta problema? Ghimbirul poate fi solutia la aceasta problema. Bogat in activi antiemetici si antiinflamatorii, ghimbirul este un remediu eficient pentru a calatori linistit, fara stres. Iata cum poti face din ghimbir aliatul tau de pret in timpul unei calatorii.

Fenomenul de rau de transport rezulta dintr-un conflict senzorial, intre trei surse de informatie: urechea, sensibila la acceleratie, vazul, care inregistreaza miscarile si numerosii senzori de la nivelul pielii si muschilor care ne permit sa apreciem pozitia corpului nostru in spatiu.

De ce este ghimbirul atat de eficient impotriva raului de transport? Radacina acestei plante originare din Asia contine amidon, vitamine A si B si mai ales activi care ii confera gustul picant – gingeroli, paradoli si sogoli. Uleiul esential de ghimbir este un tonic digestiv. Aceste principii active sunt cele care atenueaza raul de transport. Ghimbirul este un remediu puternic impotriva greturilor deoarece regleaza motricitatea stomacului. Este antiinflamator, antioxidant, protector al stomacului si ficatului. Actioneaza printre altele si asupra receptorilor cerebrali responsabili pentru reflexul care provoaca greata. Putem deci conta pe ghimbir pentru a trata senzatia de greata indusa de transport. Este ideal si in primele luni de sarcina, in timpul chimioterapiei sau in urma unei interventii chirurgicale.

In ceea ce priveste forma in care poate fi consumat, ghimbirul poate fi consumat sub forma de pudra, lichida, proaspat, sub forma de infuzie sau ulei esential, toate formele sunt interesante insa nu sunt echivalente. Singura care a reusit sa isi dovedeasca eficienta din punct de vedere stiintific este extrasul uscat de ghimbir, 1g pe zi. O formula care se adapteaza si calatoriei.

GD Star Rating
loading...

Lasă un răspuns