Recomandari pentru a evita contaminarea cu coronavirus

Infectia cu coronavirus a declansat semnale de alarma in intreaga lume. Chiar daca in unele tari riscul este destul de scazut, este important sa cunosti unele recomandari si masuri care vizeaza reducerea riscului de contagiere.

In ultimele saptamani, lumea a fost in alerta din cazua inmultirii cazurilor de contaminare cu coronavirus. Numerosi sunt cei care se intreaba cum ar putea evita propagarea acestuia.

Exista diferite tipuri de coronavirus. Toate pot cauza de la o simpla racela la o pneumonie sau, in forma sa mai grava, insuficienta respiratorie. In decembrie 2019 au aparut primele cazuri de coronavirus in China, in Wuhan mai precis. De atunci, transmiterea de la o persoana infectata la o persoana sanatoasa a crescut considerbil numarul de cazuri.

Actualmente exista peste 119 000 de persoane infectate si aproximativ 4284 de decese cauzate de acest virus.

Cum se propaga acest virus? Unul din principalele motive pentru care ar trebuie sa te ingijorezi este ca se poate transmite usor de la o persoana la alta inainte chiar ca persoana infectata sa prezinte simtpome. Nu exista inca un tratament specific pentru a se vindeca acest virus. Nu exista inca un vaccin sau alte masuri pentru a asigura protectia impotriva acestui virus. Drept urmare, este important sa ne luam unele masuri de protectie ceea ce ar face transmiterea mai dificila.

Care sunt masurile de luat pentru a evita contaminarea cu coronavirus?

  • evita orice contact apropiat cu persoanele infectate ;
  • este extrem de important sa mentii o igiena adecvata, ar trebui sa acordam o atentie sporita igienii mainilor ;
  • mentine o distanta de aproximativ 1,5-2 metri de persoanele cu care intri in contact ;
  • foloseste masti de protectie in locuri publice ;
  • acopera-ti nasul si gura cu un servetel atunci cand stranuti ;
GD Star Rating
loading...

Lasă un răspuns