Ce se intampla cu rata de promovabilitate la scoala de soferi?

promovabilitate scoala de soferi

Acum ceva timp, nu mult, ma interesam de scolile de soferi din zona. Mi-am pus in cap sa imi iau si categoria A de permis. Toate bune si frumoase, deja stiam cum merge treaba de la categoria B, eram pregatit de urmatorul pas cand am dat peste www.odat.ro – un site care ofera niste statistici super bine documentate. Si uite asa, citind informatia de pe site am inceput sa ma cam razgandesc.

Rata de promovabilitate la examen dupa scoala de soferi e „de speriat”

Nu vreau sa cad in cliseul cu „pe vremea mea”, dar la modul cel mai serios, pe vremea mea, cand am luat categoria B, adica acum vreo 10 ani, o scoala de soferi era o treaba serioasa. La mine in oras, spre exemplu erau vreo 3 scoli la momentul respectiv si se bateau toate pe un numar cam mic de cursanti. Acum la o scurta trecere in revista avem cam 10 in zona si a crescut sigur si numarul de elevi daca ma uit la cat de pline sunt locurile de parcare, deci logic vorbind, competitia ar trebui sa insemne tarife mai bune si rezultate pe masura. Corect? Gresit! Tot uitandu-ma pe site-ul de care vorbeam mai sus am dat de niste statistici care m-au facut sa ma gandesc de doua ori daca ma mai apuc de scoala.

Aparent, rata de promovabilitate in oras e acum undeva la 40% asta inseamna ca unul din doi cursanti pica. Ce fel de scoala mai e asta? Te face sa te intrebi serios daca oamenii astia mai predau ceva sau se pun la un joc de carti cu cursantii.

Vezi si:  Este oficial: Lotus renunta definitiv la benzina

Mi-am gasit si vechea scoala de soferi prin liste, era in topul din judet dar topul nu sarea de 55% rata de promovabilitate. Situatia e cam trista si parca nu imi vine sa dau banii unor instructori care nu prea se sinchisesc sa faca treaba buna.

Ma bate gandul sa merg la o scoala de soferi la vreo 40 km care se afla pe lista in topul celor mai bune scoli din tara ca rata de promovabilitate. Ar fi un pic peste mana dar cel putin nu ma vad partas la promovarea serviciilor de proasta calitate la preturi mari.

Daca toata lumea ar incepe sa aleaga scoala de soferi in functie de rata de promovabilitate si nu pe ideea ca „am auzit eu ca e mai buna” sau „astia au multi elevi trebuie sa fie buni” sau clasicul „da, ma’, da e mai ieftin acolo” atunci probabil nu am vedea situatia trista actuala. Oamenii astia isi permit sa ofere servicii slabe pentru ca au in continuare elevi, cateva luni cu o scadere drastica in castiguri i-ar motiva sigur sa ridice standardele de calitate si apoi daca o scoala e mult mai buna si celelalte ar trebui sa tina pasul.

Nu stiu daca o sa ma apuc de scoala de soferi in judetul vecin sau mai astept un an sa vad daca se implementeaza treaba cu ridicarea licentei pentru scolile cu procent mic de promovabilitate, dar cert e faptul ca statisticile mi-au lasat un gust amar. Apoi voi incepe sa fac si chestionare auto online. Succes mie!

GD Star Rating
loading...

Lasă un răspuns