Inovatii in moda

Inovatia nu vine intotdeauna dintr-o creatie cu totul noua. De multe ori, inovatia vine dintr-un aranjament diferit. Inovatorul se foloseste de obiecte sau ustensile pe care oricine le poate accesa. Sclipirea este felul in care le aseaza. Un scriitor nu inventeaza cuvinte noi. Picasso a desenat mai intai portrete reale pentru a ajunge sa le descompuna. Acum, ramane de stabilit valoarea unei inovatii si diferenta intre arta si kitsch. Desi, termenul in sine de inovatie implica deja un succes, avand alta valoare decat termenul inventie.

In moda, inovatiile se fac periodic de la nevoia omului aflat in contextul istoric si social, la viteza incredibila a evolutiei si pana la exprimarea, uneori extravaganta, a artistului. Obiectul vestimentar care a trecut prin toate probele de foc cred ca ramane rochia. Rochia seduce mintea artistului si privirea trecatorului. De la rochii lungi de seara cu trene imense la rochii elegante acoperite de dantela, de la rochii scurte la rochii vaporoase, de la rochii din baloane la rochii din ciocolata, aceasta tinuta a trecut prin numeroase schimbari si reveniri.

Fotograful Ryan Yoon a avut inspiratia de a crea rochii din cutii de detergent, cutii de Coca Cola si din iPad-uri. Astfel, a imbracat unele dintre cele mai frumoase modele in cele mai ciudate tinute. A realizat imagini suprarealiste. E incredibil cat de bine poate arata o femeie imbracata intr-o lunga rochie din cutii de Tide, ca o magnifica regina a detergentului. Unghiul fotografiei este din racursi, fapt ce contribuie la maretia personajului si la grandoarea creatiei lui Yoon.

GD Star Rating
loading...

Lasă un răspuns