Lisabona- cel mai in tendinte city-break

Cum ar fi daca Lisabona ar fi cel mai in voga oras din Europa? Vibrant, atasant, emotionant, istoric si cultural, acest oras are cele mai exceptionale panorame sau privelisti, cartiere pitoresti, stradute animate si monumente care poarta amprenta istoriei. De la turnul Belem pana la cartierul Alfama, trecand si prin stadionul Luz este de ajuns sa mergi de-a lungul fluviului Tejo pentru a descoperi cea mai calduroasa cetate, cu un climat mediteranean si cu o bucatarie savuroasa.

Lisabona este una din cele mai celebre destinatii din Europa, si asta nu degeaba. Este reflexia culturii franceze. Este vibranta, primitoare si autentica si este locul unde traditiile merg de minune cu epoca contemporana. Capitala cea mai occidentala a continentului este foarte usor de recunoscut dupa cele sapte coline ale sale care compun centrul sau istoric.

Belvederele sau miraduros propun si garanteaza privelisti minunate asupra orasului si fluviului Tejo, fluviul sau emblematic care se arunca in Oceanul Atlantic. Si in week-end nu exista destinatie mai frumoasa pentru a te impregna de cultura si a savura cea mai delicioasa gastronomie.

Dar Lisabona este si un cartier incarcat cu istorie unde sunt cele mai traditionale cartiere precum Alfama sau Santo Antonio. Dar sunt si locurile cele mai cool si mai hype precum faimosul bulevard Avenida de la Liberdade. Si simbolul sau, tramvaiul sau galben mitic este cel care propune cea mai frumoasa calatorie initiatica. Pe cele mai frumoase stradute in panta vei descoperi cele mai frumoase cartiere precum Graça sau Estrela. Si se opreste in fata celor mai frumoase monumente precum faimoasa Catedrala Se.

Vezi si:  Harta rutiera Cluj

Trebuie sa descoperi si Turnul Belem, pentru a impregna de istorie. Edificat in secolul XVI are o inaltime de 35 de metri si ofera cea mai frumoasa panorama asupra fluviului mitic de aici. Ascensorul sau Elevadorul Santa Justa este cel care ajuta orasul sa fie cel mai autentic. Te ajuta sa ajungi de la Baixa la Barrio Alto.

GD Star Rating
loading...

Lasă un răspuns