Facebook va plati utilizatorii pentru a parasi reteaua sociala

Facebook va plati utilizatori de Facebook pentru a renunta la celebra retea sociala. In cadrul unui studiu realizat in colaborare cu universitati, Facebook doreste sa masoare impactul sau asupra vietii democratice americane. Din acest motiv isi si doreste sa remunereze utilizatorii sai pentru a renunta la Facebook in timpul alegerilor electorale americane.

Prima parte a alegerilor americane se apropie cu pasi mari. Pentru Facebook, acest eveniment inseamna comemorarea amntirilor dureroase din 2016, cand sistemul sau a fost deturnat in scopuri politice. Manipulari, care au dus pana la urma la alegerea lui Donald Trump, actualul presedinte al Statelor Unite.
Si pentru a nu repeta aceeasi greseala din trecut, Facebook a multiplicat masurile pentru a se evita contra dezinformarii, celebrele fake news sau deepfake. Mai ales faimoasele montaje video in care cineva poate sa faca pe altcineva sa spuna orice.
Facebook, de exemplu, a mai apelat la o functionalitate care ascunde mesajele politice. A integrat de asemenea si Wikipedia pentru a lupta contra stirilor false.
Datorita acestei functionalitati, utilizatorii sai pot sa acceseze direct informatiile enciclopediei. O buna modalitate de a discerne raul de bine mai ales in ceea ce priveste subiectele sensibile.
Iar in 4 septembrie 2020 am aflat ca Facebook, in colaborare cu mai multe universitati va lansa un proiect inedit.
Scopul sau- sa determine impactul retelei sociale asupra vietii americanilor. Pentru asta, reteaua sociala va plati utilizatorii pentru ca acestia sa nu mai foloseasca Facebook in timpul alegerilor. Trebuie sa mentionam faptul ca nu este vorba despre un studiu la o scara mica deoarece se vrea mobilizarea a 20 000- 40 000 de persoane.
Acest lucru se face din dorinta de a se amplifica tot ce este bun pentru democratie pe retelele sociale si pentru a atenua tot ceea ce nu este.
GD Star Rating
loading...

Lasă un răspuns