Locuri care merita sa fie vizitate macar o data in viata

Unul din aceste locuri ar trebui sa se regaseasca pe lista ta cu locuri de vizitat macar o data in viata.
Cu totii visam sa calatorim in Thailanda, in Republica Dominicana, Bahamas sau Maldive…aceste destinatii de vis sunt din ce in ce mai accesibile omului de rand si toti tur-operatorii ofera sejururi all-inclusive extrem de bine organizate. Dupa o perioada lunga de carantina, lock-down si multe altele, a venit vremea sa alegem o destinatie mai putin obisnuita. Iata cateva locuri care merita sa fie vizitate macar o data in viata.

Balenele in largul Australiei

Observarea balenelor in regiunile Queensland sau Tasmania, Australia este o activitate de facut macar o data in viata.
Petra, Iordania. Petra reprezinta un vast sit arheologic, aflat pe lista UNESCO si considerat una din cele sapte minuni ale lumii moderne. Jumatate construit si sculptat in gresie, peisajul oferit de Petra este dominat de camioane, munti, pasaje ascunse si grote.

Noravank, una din cele mai vechi manastiri

Manastirea Noravank din Armenia nu trebuie sa lipseasca din lista locurilor de vizitat macar o data in viata. Este situata intr-un defileu cunoscut pentru stancile sale inalte.

Lacul Retba, Senegal

Lacul Retba este supranumit Lacul Roz din Senegal. Este situat la 30 de kilometri distanta de capitala Dakar, in partea de nord-vest a Africii. Este despartit de Oceanul Atlantic de un coridor format din dune de nisip. La prima vedere, Lacul Retba pare un imens milkshake de capsuni. Culoarea roz se datoreaza unei alge saline cunoscute sub numele de Dunaliella.

Lacul Baikal

Lacul Baikal este cel mai adanc lac de pe planeta si este inconjurat de o multime de enigme si mistere. Este situtat in partea de sud a Siberiei si este cea mai mare rezerva de apa dulce din lume, cel mai adanc lac de pe glob, avand o adancime de 1637 de metri.

GD Star Rating
loading...

Lasă un răspuns