Iata masina electrica cu cea mai mare autonomie din lume

Cea mai rezistenta masina electrica nu este o Tesla asa cum ar fi tentati multi sa creada. Poate rula pana la 830 de kilometri cu o singura incarcare.

Lucid Motors a dat lovitura cea mare pentru acest inceput de toamna. EPA, agentia care se ocupa de protectia mediului in Statele Unite ale Americii tocmai a evaluat noua Lucid Air cu 530 de mile autonomie, adica cu 830 de kilometri pentru o singura incarcare. Un lucru care pune Tesla si a sa Model S la o distanta de 160 de kilometri.

Agentia se ocupa de evaluarile oficiale in Statele Unite pentru masurile de autonomie ale masinilor. In Europa, masura oficiala urmeaza ciclul WLTP care a devenit o referinta pentru a estima autonomia unei masini electrice sau consumul unei masini diesel.

Pentru a realiza aceasta misiune cat mai corect si mai bine cu putinta, Lucid a masurat versiunea de lansare, Dream Edition, care va incununa versiunea premium a berlinei. Cu rotile sale de 19 inchi are un pret de pornire de 169 000$ si comercializarea sa nu a fost inca lansata. Agentia a masurat si restul gamei si a obtinut rezultatele urmatoare:

• Lucid Air Dream Edition 19 inchi : 520 mile
• Lucid Air Dream Edition 21 inchi : 481 mile
• Lucid Air Dream Edition Performance 19 inchi : 471 mile
• Lucid Air Dream Edition Performance 21 inchi : 451 mile
• Lucid Air Grand Touring 19 inchi : 516 mile
• Lucid Air Grand Touring 21 inchi : 469 mile

Asteptand unda verde

Lucid Motors a putut sa obtina o astfel de autonomie lucrand in special la aerodinamismul masinii precum si la dimensiunea bateriei. Lucid Air are o baterie de 113 kWh pentru a putea afisa o astfel de autonomie. Anul viitor, o versiune mai ieftina si mai putin performanta urmeaza sa fie lansata pe piata. Pretul sau va fi de aproximativ 770 000 de dolari.

GD Star Rating
loading...

Lasă un răspuns