Locuri pe care nu trebuie sa le ratezi cand ajungi in Lubeck

locuri-pe-care-nu-trebuie-sa-le-ratezi-cand-ajungi-in-lubeck

Daca te indrepti spre nordul Germaniei, ia in considerare o excursie la Lübeck. Este unul dintre cele mai romantice si frumoase orase din Germania, cu o combinatie unica de arhitectura gotica din caramida, atractii maritime si peisaje superbe. Minunatul si fermecatorul oras Lubeck are multe de oferit. Doar plimbarea printre cladirile vechi iti ofera o experienta deosebita. Iata ce optiuni ai atunci cand vizitezi Lubeck, Germania:

Modalitati de transport

Pentru a ajunge rapid in nordul Germaniei, poti alege transportul cu avionul. Din pacate, aceasta optiune este cea mai costisitoare. Daca vrei sa te bucuri de vacanta, si sa cheltui mai multi bani pe distractie si mai putini pe transport, poti opta sa calatoresti cu un microbuz de transport de persoane in Germania. Este cea mai ieftina modalitate de calatorie, si iti permite sa iei dupa tine un bagaj incapator, gratuit. In cazul in care doresti sa petreci mai mult timp in Lubeck, cea mai buna optiune pentru transportul tuturor bagajelor este trimiterea acestora cu un serviciu de transport colete in Germania.

Ce nu trebuie sa ratezi in Lubeck

Travemunde

Travemunde este o plaja frumoasa din Lubeck, care iti ofera sansa de a viziona nave si feriboturi. Vei avea, de asemenea, optiunea de a privi ratele si lebedele care plutesc linistite pe mare. Farul de aici este cel mai vechi de pe litoralul Marii Baltice din Germania.

Holstentor

Aceasta poarta a orasului cu aspect gotic, este unul dintre punctele culminante ale orasului Lübeck. Poarta este o mare atractie, si nu ar trebui sa o ratezi. In interiorul portii, exista un muzeu cu trei etaje care este foarte interesant. Cea mai notabila parte a muzeului este miniatura orasului construita de scolari.

Vezi si:  Sfaturi pentru calatorii ieftine in Marea Britanie

Spitalul Heiligen-Geist

Spitalul Heiligen-Geist este un predecesor al spitalelor moderne. Aceasta catedrala care dateaza din secolul al XII-lea a servit ca spital in timpul razboiului, si nu a apartinut bisericii. Astazi, este o incantare pentru iubitorii de arhitectura si istorie. O parte a complexului gazduieste acum piata de Craciun.

Buddenbrookhaus

Buddenbrookhaus este fostul camin al scriitorului premiat cu premiul Nobel, Thomas Mann. Casa este numita dupa romanul sau in care este vorba despre o familie bogata din Lubeck, The Buddenbrooks. Daca citesti romanul, atunci cand vizitezi casa simti ca o cunosti deja. Daca nu ai citit cartea, vei vedea oricum cat este de interesanta casa si vei fi curios sa afli mai multe. Muzeul arata, de asemenea, viata lui Thomas Mann si a familiei sale. Este o oportunitate pentru a afla mai multe despre istorie si literatura.

Aegidienkirche

Aceasta fosta Biserica a fost bombardata in 1943, dupa care nu a fost niciodata reparata sau reconstruita. Biserica a fost lasata in ruine ca memorial de razboi. In interiorul bisericii, vei gasi o minge de pace care a fost donata de Hiroshima, orasul sora. Clopotul este batut in fiecare an de catre un delegat din fiecare oras, la data si ora exacta in care Hiroshima a fost bombardata. Biserica iti ofera un memento amar a unuia dintre cele mai grave acte umane din istorie, si te face sa-ti imaginezi cum era acum sute de ani. Este un loc care ar trebui vizitat cu siguranta.

Markt Anno Dazumal

Aceasta piata tipic germana iti ofera vibratii minunate; este inconjurata de cladiri vechi, inclusiv Rathaus. Te poti plimba prin piata in timp ce admiri arhitectura cladirilor. O plimbare prin aceasta piata te va ajuta sa te relaxezi, oferindu-ti un sentiment de confort si liniste.

GD Star Rating
loading...

Lasă un răspuns