Austria, tara muntilor Alpi

Austria se situeaza in Europa Centrala si ocupa in jur de 83.855 km² din suprafata planetei. Este o tara frumoasa, plina de traditii si de contraste de la muntii Alpi pana la bazinul fluviului Dunarea. Viena mai este cunoscuta si vizitata de turisti datorita muzeelor de talie mondiala, cladirilor istorice si nu in ulimul rand datorita peisajului alpin pe care il daruieste tuturor. Unele dintre cele mai importante locatii din Austria sunt reprezentate de cladirea Operei si Curtea Imperiala Hofburg din Viena.

Austria a devenit la inceputul anilor 1900 un important centru turistic datorita sporturilor de iarna ce puteau fi practicate pe o perioada destul de lunga si in conditii foarte bune puse la dispozitie de numeroasele cluburi sportive ce s-au infiintat in acea perioada. De atunci si pana astazi, Austria a ramas una dintre cele mai cautate destinatii pentru sporturile de iarna. Vedete, oameni de afaceri, politicieni, dar si turisti obisnuiti din intreaga lume vin in Austria ani la rand pentru ca aici gasesc peisaje superbe si conditii excelente pentru practicarea sporturilor preferate.

Viena este cel mai vizitat oras al Austriei, iar aici turistii vor putea gusta pe langa cultura locurilor si bucate traditionale care impreuna cu ospitalitatea specifica locului iti vor lasa impresii Viena foarte placute. Cele mai cunoscute specialitati vieneze sunt Wiener Schnitzel, Salata Erdapfel, Tafelspitz, Kaiserschmarrn, Apfelstrudel, Salzburger Nockerln, Sachertorte si Vanillekipferl.

Daca vreti sa strabateti in lung si-n lat toata Austria si vreti sa stiti mai exact care sunt cele mai frumoase si placute atractii turistice m-am gandit sa va vin un pic in ajutor si sa va prezint doar cateva din cate exista pe acest teritoriu.

Castelul Durnstein

Aceasta atractie turistica se afla la cam 159 metri deasupra orasului Durnstein. In acest loc ducele Babenberg l-a tinut prizonier pe regele Richard Inima de Leu al Angliei prin anul 1193.

Catedrala Sf. Stefan

Catedrala Sf. Stefan a fost ridicata in in secolul al XVII-lea si in momentul de fata este sediul Arhiepicopiei Romano-Catolice. Catedrala numita si Stephansdom este cea mai importanta cladire arhitecturala gotica a orasului si locul unde s-au intamplat o multime de evenimente destul de importante din istoria tarii. Intreaga cladire are o suprafata totala de 3.500 metri patrati.

Biserica Parohiala

Marea biserica a orasului Durnstein exista inca din secolul al XV. Acesta cladire a fost candva o manastire augustina si refacuta in stilul baroc. Turnul care apartine bisericii este cel mai important si cel mai frumos exemplu de stil baroc din intreaga tara dar si un simbol a vaii fluviului Dunarea.

Prater Park

Wiener Prater se afla in orasul Viena si este cel mai mare parc de distractii. Acest minunat parc se intinde pe o suprafata de 6 kilometri patrati si detine 15 kilometri de alei de plimbare. Marele parc al Vienei este amplasat pe un vechi teren de vanatoare deschis publicului de catre imparatul austriac Iosif al II-lea.

Odata cu trecerea timpului in jurul parcului s-au deschis o mare varietate de restaurante, baruri dar si o gama foarte larga de atractii facute in special pentru amuzament si pentru distractia vizitatorilor. Printre cele mai vechi si renumite atractii se numara: Riesenrad, Ponny – Caroussel, Rotorul Magic al lui Calafati, Turbo Booster, Top Spin, Megablitz, Dizzy Mouse, Volare, Liliputbahn, Riesenradplatz, Calafatisplatz, Ringelspiel X3 Minidrom X2 si Mickey-Express.

GD Star Rating
loading...
Austria, tara muntilor Alpi, 10.0 out of 10 based on 2 ratings

Lasă un răspuns