Lucruri pe care le consideri cancerigene insa nu sunt

Numeroase sunt miturile care circula in jurul cancerului insa, din nefericire, unele persoane inca le iau in serios.

Cancerul continua sa distruga un numar mare de vieti, este una din cele mai grave boli din lume. Insa, unele informatii false nu ne ajuta sa prevenim sau sa tratam aceasta boala.

Suntem de parere ca numeroase sunt lucrurile care pot cauza cancer, ca sunt cancerigene in timp ce, in realitate, nu exista dovezi in acest sens. Iata care sunt miturile care circula pe acest subiect.

Razele X

Este putin probabil ca expunerea la o singura raza X sau la alte tipuri de radiatii/radiografii sa fie nociva. In schimb, nivele ridicate de expunere la radiatii pot creste riscul de a dezvolta un cancer.

Avortul

Cercetarile si concluziile nu sunt concludente insa, conform Societatii americane a cancerului, la ora actuala, dovezile stiintifice nu sustin ideea ca avortul sporeste riscul de a suferi de cancer de san sau de alt tip de cancer.

Telefoanele mobile

Frecventele radio emise de catre telefoanele mobile nu sunt capabile sa ne deterioreze ADN-ul si sa provoace probleme genetice (printre care cancerul).

Indulcitorii artificiali

Chiar daca se afla in stransa legatura cu unele tipuri de cancer asupra animalelor din laborator, inca nu s-a dovedit oficial faptul ca pot provoca cancer la oameni. In schimb, indulcitorii artificiali pot fi responsabli de alte probleme de sanatate.

Deodorantele, antiperspirantele

Nu sunt responsabile de aparitia cancerului la san chiar daca numeroase sunt doamnele si domnisoarele care cred acest lucru.

Zaharul

Zaharul in exces nu creste riscul aparitiei cancerului. Insa, poate avea un impact asupra obezitatii.

Produsele lactate

Nimic nu dovedeste faptul ca daca consumi lapte si produse lactate duce la aparitia cancerului.

Sutienul

Nu exista nicio legatura intre purtarea sutienului si aparitia cancerului mamar.

Sursa: https://www.starsinsider.com/fr/bien-etre/435678/ces-choses-que-vous-pensiez-cancerigene-mais-qui-ne-le-sont-pas

GD Star Rating
loading...

Lasă un răspuns