Mirodenii cu beneficii validate in domeniul sanatatii

Din ce in ce mai multe studii recente de specialitate pun in evidenta interesul lor de a le folosi pentru a lupta contra unor boli cardiovasculare si chiar a anumitor tipuri de cancer legate de inaintarea in varsta. Este vorba despre mirodenii, care pe langa faptul ca ne duc papilele gustative in calatorie, au o multime de beneficii pentru sanatate.

Deci ar trebui sa incercam sa consumam cat mai multe mirodenii si sa le introducem cat mai des la noi in meniu, mai ales pentru a inlocui sarea. In plus, sunt formidabile pentru a stimula si favoriza digestia. Actioneaza stimuland productia de enzime digestive pentru a lupta contra senzatiilor de greutate, de balonari sau de disconfort.

Care sunt deci mirodeniile pe care te poti baza?

Scortisoara, cea mai buna alternative la zahar. Scortisoara este cea care ppate stimula digestia, care poate diminua sau controla nivelul de colesterol, dar si de zahar din sange. De integrat deci in tarta crumble, in compoturi sau salatele de fructe.

Curcuma- un aliat de pret pentru sanatate. Secretul sau? Curcumina, pigmentul pretios care ii confera nuanta sa minunata de galben. Studiile recente au ajuns la concluzia ca acesta poate sa detoxifice substantele cancerigene, sa impiedice proliferarea lor si sa le faca sa se autodistruga.  Se poate folosi in tot felul de sosuri, nu doar in curry, alaturi de legume sau chiar in …. ceai.

Cuisoarele sunt antiseptice. Cuisoarele sunt anti-inflamatorii, dar si anti-durere, deci cu siguranta cea mai buna solutie contra durerilor, mai ales a celor de dinti. Cuisoarele pot facilita digestia si sunt cea mai buna idee pentru a parfuma compoturile, vinul cald sau marinadele.

Nucsoara, cu un efect antispasmodic. Nucsoara este foarte bogata in uleiuri esentiale si poate preveni crampele. Se poate folosi foarte bine pentru carne si pentru legume. Dar este delicioasa si in sosurile bechamel sau alaturi de peste.

 

 

GD Star Rating
loading...

Lasă un răspuns