Erori de evitat atunci cand iti doresti sa devii vegetarian

Sa abandonezi friptura ta peferata de vita sau de porc in detrimentul unei prajituri de soia nu este un lucru foarte usor. Iar cei care aleg sa fie vegetariani fac o multime de greseli destul de des. Care sunt deci erorile de evitat atunci cand iti doresti sa devii vegetarian?

Nu te informezi inainte. Inainte de a adopta acest nou regim alimentar, ar trebui sa te informezi cu privire la noul stil de viata. Dar nu ar trebui sa citesti orice blog sau orice site. Nici nu trebuie sa abordezi o filozofie a absolutului sau a extremului.

Cel mai bine ar fi sa apelezi deci la sfatul unui dietetician sau al unui nutritionist care sa iti explice la ce sa te astepti si care te va ajuta sa faci tranzitia mai usor fara sa cazi insa in excese.

Nu esti sigur pe tine. Sa iti schimbi in mod radical alimentatia este o etapa delicata peste care trebuie sa incerci sa treci cu bine. Bulversarea alimentara poate sa fie destul de grea daca nu esti destul de pregatit din punct de vedere mental. Vegetarianismul este un mod de viata care poate sa aiba un impact asupra anturajului si vietii sociale. Este un proiect de viata deci trebuie sa fii constient cu privire la consecintele sale.

Nu compensezi asa cum trebuie lipsa proteinelor animale. Atunci cand alegi sa nu mai consumi proteine animale, ar trebui sa incerci sa le inlocuiesti cu proteine vegetale. Dar trebuie sa stii ca sunt diferite din punct de vedere calitativ si cantitativ.

Vezi si:  Teste recomandate inainte de sarcina si in timpul sarcinii

In plus, proteinele animale contin aminoacizi esentiali pentru organism care nu sunt atat de prezenti in proteinele vegetale. Deci ar trebui sa incerci sa combini legumele uscate cu produsele cerealiere. Si consuma doar produse vegetale de cea mai buna calitate precum soia sau algele alimentare.

GD Star Rating
loading...

Lasă un răspuns