Beneficiile Ceaiului Verde

Ceaiul verde are ca provenienta planta de ceai numita Camellia Sinensis, planta ce isi are originile in partea de sud-est a Asiei.

Procesarea ceaiului verde

Modul de procesare al ceaiului verde consta in faptul ca frunzele proaspat culese sunt trecute mai intai printr-o baie de aburi, apoi sunt uscate si sfaramate urmarindu-se astfel impiedicarea procesului de fermentatie a acestuia. Datorita procesarii minime a ceaiului verde, acesta contine o cantitate ridicata de antioxidanti, substante care au multiple beneficii pentru organismul uman.

Aroma si modul de preparare

Ceaiul verde are o aroma proaspata, usoara si energica. Modul de preparare este foarte important pentru a-i pastra aroma dar si pentru ca proprietatile benefice sa ramana intacte. Ceaiul verde nu se prepara ca orice alt ceai, acesta nici nu se fierbe si nici nu se adauga apa clocotita peste el, deoarece aceste procedee vor duce la pierderea proprietatilor dar si la un gust amar al preparatului.

Cantitatea de ceai recomandata

Studiile demonstreaza ca pentru a beneficia de toate proprietatile curative ale ceaiului verde, o persoana trebuie sa consume 3 cani de ceai pe zi (5-6 cescute). Aceasta cantitate de ceai verde asigura necesarul de antioxidanti pentru a ne mentine organismul sanatos.

Beneficiile consumului de ceai verde

Potrivit studiilor, beneficiile asupra sanatatii aduse de catre consumul de ceai verde constituie o lista lunga alcatuita din : tratamentul si prevenirea cancerului, tratarea sclerozei multiple, prevenirea bolilor Alzheimer si Parkinson, tratarea bolilor cardiovasculare (in special prevenirea infarctului miocardic), scaderea colesterolului din sange, tratarea poliartritei reumatoide, intarirea sistemului imunitar si pierderea in greutate. De asemenea, putini dintre noi stiu ca ceaiul verde contine mineralul numit fluor care ajuta la prevenirea afectiunilor cavitatii bucale si intareste smaltul dintilor, prevenind astfel aparitia cariilor.

Pentru ca obezitatea este o mare problema a zilelor noastre, este ideal sa ne incepem ziua cu o ceasca de ceai verde pentru a ne diminua pofta de mancare. Se poate consuma ceai verde si inainte dar si dupa masa de pranz, cina, desigur si in functie de stilul de viata al fiecaruia.

Puteti citi mai multe articole ale aceluiasi autor, despre invitatii nunta handmade, organizarea nuntilor si obiceiuri de nunti.

GD Star Rating
loading...
Beneficiile Ceaiului Verde, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Lasă un răspuns