Modele de lavoar baie pentru o amenajare a spatiului in stil scandinav

lavoar baie

Suntem siguri ca ai auzit despre stilul scandinav si chiar ai interactionat cu acest stil in diferite situatii. Fie ca este vorba sa amenajezi un living, un dormitor sau o baie care imbraca acest stil, trebuie sa stii ca la ora actuala este in topul tendintelor.

Mai ales atunci cand vine vorba despre baia ta, trebuie sa te axezi pe elemente care sa scoata in evidenta caracteristicile stilului scandinav. Design-ul scandinav nu este doar un simplu stil ci este un adevarat mod de viata. Acest stil de amenajari interioare se concentreaza pe utilizarea elementelor esentiale fara a incarca spatiul si fara sa acorde importanta obiectelor care nu au un scop foarte bine definit. Pe scurt, in stilul de design scandinav totul trebuie sa aiba o logica si un scop in timp ce contribuie la construirea confortului. Daca doriti, putem sa reducem descrierea acestui stil la patru caracteristici: minimalism, grija, functionalitate si rol clar definit.

Cateva caracteristici ale stilului scandinav

Amenajarea unei bai in stil scandinav presupune o planificare atenta si alegerea fiecarui element astfel incat sa se incadreze in cele patru caracteristici despre care vorbeam mai devreme. De la alegerea unui lavoar pentru baie pana la baterii, totul trebuie sa aiba un aspect unitar. Cea mai des intalnita culoare in realizarea unui design in stil scandinav este albul iar contrastele se creeaza cu ajutorul nuantelor de gri, negru simplu si mobilierul din lemn. Intocmai ca si elementele utilizate si in cazul cromaticii trebuie sa fie unitate.

Intr-o baie in stil scandinav tipul de lavoar baie utilizat joaca un rol esential. Este elementul central al baii si totodata unul dintre cele mai utilizate obiecte sanitare. Pentru a obtine armonie in design-ul baii nu exista nici o restrictie in ceea ce priveste forma sau dimensiunea ci mai degraba indicatii cu privire la modul in care se completeaza cu alte elemente din baie.

Tipuri de lavoar baie care se potrivesc pentru diferite bai

In cazul bailor generoase din punct de vedere al spatiului si luminoase in combinatie cu culoarea naturala a lemnului este recomandat sa se utilizeze un lavoar baie pe blat. Daca alegi un model cu forma rotunjita atunci vei putea oferi spatiului un aspect mai solid, mai unitar. Alege un model cu o forma ergonomica si vei reusi sa integrezi foarte bine lavoarul in baia ta. Modelele geometrice au rolul de a crea senzatia de ordine si nu vei incarca spatiul din punct de vedere vizual.

Daca ai o baie mica atunci trebuie sa alegi un model de lavoar baie care sa ofere senzatia de spatiu mai mare. In acest caz, trebuie sa optezi pentru un design cat mai minimalist al lavoarului si sa te concentrezi asupra pastrarii ordinii si a caracteristicilor stilului scandinav.

Modelele de lavoar baie pentru stilul scandinav trebuie sa inspire un aer placut si sa lase senzatia ca tot ce se afla in baie are stabilit clar rolul pe care il indeplineste. Asadar, daca doresti sa iti amenajezi baia in stil scandinav atunci tot ce trebuie sa faci este sa respecti aceste cateva indicatii.

GD Star Rating
loading...

Lasă un răspuns