Tehnologia 5G o problema in Romania

| Servicii | octombrie 20, 2019

Tehnologia 5G o problema in Romania

La jumatatea lunii august in anul 2016 companiile Ericsson , SK Telecom si Deutsche Telekom au incheiat un parteneriat pentru lansarea primei retele de test 5G transcontinentale.  Aceasta retea trebuia sa fie lansata in Coreea de Sud si Germania.

Liderii acestor companii erau optimisti in acel moment deoarece puneau la dispozitie servicii create si optimizate special pentru nevoile clientilor. Inca de atunci dezvoltarea retelelor de comunicatii a inclus in  lume o serie de aspecte tehnice si de securitate. In Romania in schimb, tehnologia 5G a devenit mai degraba o problema financiara.

Fullonline iti ofera mai multe detalii despre tehnologia 5G

Potrivit Fullonline.ro , tehnologia 5G trebuie sa aduca : viteze: downloadul si browsingul care ar trebui sa fie de 10 pana la 20 de ori mai rapide, realitatea virtuala si cea augumentata care ar putea fi disponibile oricand, orasele ar deveni mai inteligente, automobilele vor putea comunica intre ele. Ca sa poata avea parte de toate astea utilizatorii ar trebui sa isi schimbe telefoanele iar serviciile ar fi mai scumpe.

In perioada 2016 si 2019, Statele Unite au acuzat compania Huawei ca spioneaza prin intermediul echipamentelor furnizate si a recomandat aliatilor sai sa renunte la utilizarea acestora. “ Tehnologia 5G va transforma economia noastra si societatea, deschizand oportunitati massive pentru cetateni si companii. Dar nu putem accepta aceste activitati fara a avea securitate totala. Trebuie sa luam in serios aceste riscuri si trebuie sa ne grabim” a declarat Andrus Ansip , vicepresedinte al Comisiei Europene.

In Romania aspectele tehnice sunt mai putin importante, din contra accentul se pune pe dimensiunea financiara a licitatiei 5G. Bugetul pentru acest an prevede venituri considerabile de 2,1 miliarde de lei din inchirierea benzilor de frecventa 5G.  Un nivel superior fata de cel avut in varianta intiala care evalua aceste venituri de 1.3 miliarde de lei. Pentru Romania, necesarul de investitii in G ar fii de 2,3 miliarde de euro.

GD Star Rating
loading...

190 Vizualizari, 1 astazi

  

Conecteaza-te cu noi pe Facebook!

Serviciile noastre:

suplimente nutritive