Termen de executie – ieri! Cat de repede se realizeaza o traducere?

In cadrul unui birou de traduceri Brasov, se intampla adesea ca diferiti clienti sa solicite lucrari cu un termen de executie foarte scurt. Oricat de mult si-ar dori insa traducatorul care primeste proiectul sa onoreze acel termen, exista situatii in care conditiile pur si simplu nu pot fi respectate.

Bineinteles, acest aspect trebuie stabilit inca de la bun inceput si, in cazul in care clientul insista pentru atingerea unui anumit termen, se poate recurge la anumite compromisuri. Despre toate acestea vom discuta insa putin mai tarziu.

Pentru inceput, trebuie sa precizam ca ritmul in care evolueaza o traducere depinde, in primul rand, de grupa limbilor din care fac parte atat limba sursa, cat si limba tinta. Mai exact, limbile considerate de circulatie internationala – precum engleza si franceza, spaniola, italiana sau germana sunt, in general, mai abordabile. In cazul in care lucrarea prezinta un grad de dificultate normal sau mediu, un traducator poate parcurge, in cele mai bune conditii, pana la 10 pagini intr-o zi. Cu cat dificultatea limbii sau a documentului creste, cu atat mai mult scade productivitatea, pana la 6 sau chiar 5 pagini pe zi de traducator.

 In mod normal este indicat ca un singur traducator sa abordeze materialul respectiv. In acest fel, se asigura un stil uniform de realizare a traducerii si de interpretare a expresiilor care pot aparea pe parcursul documentelor, iar numarul potentialelor erori scade considerabil.

 Compromisul pe care il sugeram anterior este acela de a coopta mai mult de un traducator pentru a duce la bun sfarsit o lucrare, intr-un termen foarte scurt, pe care o singura persoana nu l-ar putea acoperi. In acest caz, exista posibilitatea unor mici variatiuni de sens, iar sarcina de a aborda un fragment de text, fara a avea imaginea de ansamblu a acestuia, sporeste considerabil dificultatea traducerii.

Vezi si:  Externalizare IT - solutia optima pentru reducerea costurilor

 Pentru a va bucura de cele mai bune servicii oferite de un birou de traduceri, este recomandat sa alocati suficient timp traducerii unui material. In caz contrar, procesul poate fi urgentat, la cerere, rezultatele urmand sa fie apreciate chiar de dumneavoastra.

GD Star Rating
loading...
Termen de executie - ieri! Cat de repede se realizeaza o traducere?, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Lasă un răspuns