Boxul, un sport magic pentru minte si corp

Mult prea des considerat un „sport pentru barbati”, boxul cucereste tot mai multe femei. Esti gata sa te apuci?

In acest an, revenirea la sport se afla probabil in capul listei tale. Si daca secretul pentru reveni la forma initiala si a te mentine in forma ar fi sa gasesti un sport care sa te motiveze cu adevarat? Exista multe rutine sportive specifice pentru a-ti slabi coapsele, a-ti tonifia fesele sau a-ti subtia talia, dar un singur sport poate satisface toate asteptarile tale: boxul.

Magia boxului

Cu 800 de calorii arse pe ora, boxul este unul dintre cele mai rapide sporturi care ard grasimile! Boxul este un sport cardio care nu numai ca te ajuta sa slabesti, dar iti imbunatateste si rezistenta si iti tonifica muschii. Boxul implica intregul corp, astfel incat iti puteti pune la treaba atat abdomenul, cat si coapsele si fesele. De asemenea, boxul iti face corpul mai flexibil si te invata sa it coordonezi mai bine miscarile, lucrand in acelasi timp la echilibru si precizie. Un alt lucru bun al boxului este ca iti permite sa te descarci!

Boxul este un sport unde vei transpira foarte mult si foarte repede. Poti deci sa arzi extrem de multe calorii in doar o ora. Acest lucru depinde in mod evident de nivelul de intensitate, tipul de exercitii, nivelul de antrenare la care te afli, dar si greutatea ta.

Ceea ce este grozav la box este ca este un sport accesibil tuturor (trebuie doar sa inchiriezi manusi si echipament de protectie)! Exista mai multe tipuri de box: boxul englezesc (care permite doar lovituri de pumn), boxul francez (care se practica cu picioarele si mainile), boxul thailandez (picioare, maini, coate si genunchi) si kick-boxing (un amestec de box si arte martiale). Multe cluburi ofera cursuri de proba pentru a vedea daca acest sport este potrivit pentru tine.

GD Star Rating
loading...

Lasă un răspuns