Construirea unei echipe mai bune prin team building

Pentru a dezvolta un brand de succes, pentru a creste o companie sau o organizatie, e nevoie in primul rand de o echipa motivata, educata, cu atentia dirijata corect. Dincolo de resursele financiare, de cursurile de pregatire – necesare de altfel, programele de team building sunt de deosebita importanta. Exista mai multi pasi, si in acelasi timp mai multe definitii ce se potrivesc acestui concept relativ nou introdus in tara noastra. In acest articol ii vom parcurge intr-un mod treptat, accentuand aspectele majore, fara a intra in prea multe detalii. Vezi aici programe de team building potrivite firmei, organizatiei sau clubului tau pentru mai multe informatii sau pentru rezervari.

Echipa – un grup de oameni care au in comun, impartasesc aceleasi idei cu privire la o anumita viziune, conlucrand pentru atingerea unor scopuri. In cazul de fata, ne referim la aspecte legate de cariera.

Puterea – aceasta echipa a primit o misiune, i s-a dat o harta potrivita si a pornit pe traseu. Ea are un scop, un destin – fiecare individ implicat aici are locul lui in vehiculul folosit. Altfel spus, e de maxima importanta intelegerea responsabilitatilor fiecaruia, dar si a grupului.

Performanta – acest aspect al echipei, in a asigura mai mult decat simplele asteptari ale clientilor, in a depasi targetul, va determina in mare masura succesului ei.

Taria – se spune de multe ori ca o echipa e atat de puternica pe cat e cel mai slab element din echipa. De aceea, un program de outdoor sau indoor team building trebuie sa arate ca exista o anumita codependenta, in grup. Fiecare depinde de cel de langa el. Echipa depinde de fiecare membru. Exercitiile folosite in aceste contexte vor demonstra cum fiecare membru poate sa aduca foarte mult, dincolo de a fi o simpla experienta.

Asezarea – acest lucru se aplica locatiei in care respectiva firma activeaza. Exista anumite criterii esentiale ce ajuta aceasta integrare, aceasta adaptare absolut necesara.

Educatia – programele puternice au nevoie de cursuri de invatare, la fel precum necesita si sisteme solide de comunicare (ulterior unui team building). Asadar, aceasta educatie trebui sa fie precum o calatorie continua, pentru toti ce sunt parte in respectiva actiune/misiune.

Cunoasterea – echipa are nevoie sa se dezvolte, sa isi foloseasca talentul abilitatile. Atat la nivel individual, cat si de grup.

Sprijinul – echipele puternice pot sa invete cum sa ofere si sa primeasca sprijin de la ceilalti colegi de munca. Fiecare va invata sa se bazeze pe celalalt si sa fie un ajutor pentru cei de langa ei, in egala masura.

Exista asadar o multime de pasi, o serie de aspecte de care putem sa tinem cont atunci cand pregatim participarea la un astfel de program de team building (luand in calcul si locatie, durata, scenariul elaborat). Mai mult de atat, aceste lucruri ne ajuta pentru continuarea procesului de dezvoltare si invatare, atat de importanta pentru orice grupare sau echipa, din orice domeniu de activitate. Configureaza si gaseste aici un team building personalizat, potrivit tie si persoanelor care sunt parte a echipei tale!

GD Star Rating
loading...
Construirea unei echipe mai bune prin team building, 10.0 out of 10 based on 2 ratings

Lasă un răspuns