Cum trebuie condus atunci cand tractam

Unul dintre cele mai importante motive pentru care este indicat sa se apeleze la firme de tractari auto in cazul in care masina personala are o defectiune neasteptata sau nu mai poate rula dintr-un motiv sau altul si nu la prieteni, este ca numarul de lucruri rele care se pot intampla in astfel de situatii este mult prea mare pentru a fi tratat cu indiferenta. Conexiunile pot fi facute gresit, soferul care tracteaza poate sa nu aiba indeajuns de multa experienta si mai important, sunt masina care face tractarea si echipamentele folosite potrivite pentru astfel de operatiuni?

O simpla cautare pe internet va rezulta intr-o lista impresionanta de companii de tractari, insa soferii din capitala continua sa apeleze la metode mai putin sigure. Adevarul ingrijorator este ca pe straziile capitalei si cel mai probabil si in alte mari orase din tara, se intalnesc mult mai des masini tractate cu sufa decat autoutilitare ale unor firme profesioniste.

Desi regula numarul unu in materie de tractari ar fi sa se evite pe cat se poate tractarile facute de amatori pe distante lungi, iata o serie de sfaturi pentru soferii care decid sa isi ajute prietenii aflati in dificultate tractandu-i:

-totul trebuie verficiat de cel putin doua ori, legaturile intre bara de tractare sau sufa si cele doua masini trebuie testate corespunzator inainte de a se porni la drum.

-pornirea de pe loc trebuie efectuata cat se poate de lin, mai ales in cazul tractarii cu sufa elastica, caz in care soferul autovehicului care tracteaza trebuie sa asigure mai intai intinderea sufei. Soferul autovehicului tractat cu sufa trebuie sa asiste la luarea curbelor si la franare mentinand sufa cat mai intinsa.

-atunci cand se tracteaza o alta masina este foarte important de retinut ca acelerarea si franarea trebuiesc facute treptat aplicand presiune constanta pe pedala. Masina din fata franeaza pentru o greutate mai mare decat a fost proiectata astfel ca timpul de franare va fi considerabil mai lung decat cel obisnuit. Din acest motiv este indicat sa nu se depaseasca viteze de 40-50km la ora. La viteze mari, remorcile tractate pot oscila pe sosea facand controlarea si redresarea masinii dificila.

-pentru transport masini Germania – Romania de exemplu, trebuie oprit si reverificate legaturile dintre cele doua vehicule la fiecare 20-30km. O legatura slabita poate face diferenta intre a duce masina tractata in siguranta la destinatie sau implicarea celor doua vehicule si a altor participanti la trafic in accidente ce pot avea urmari grave.

GD Star Rating
loading...
Cum trebuie condus atunci cand tractam, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Lasă un răspuns