Daca inca nu ati vizitat Sibiul, este cazul sa nu mai stati pe ganduri si sa va luati un bilet la primul tren care pleaca inspre aceasta destinatie!
Stiati ca aici s-a construit primul spital romanesc din tara noastra? Orasul este locul a numeroase alte premiere, precum: prima biblioteca, primul teatru sau prima librarie! Sibiul va va cuceri cu siguranta prin atmosfera sa istorica, prin eleganta emanata de arhitectura impresionanta, prin pietele pline de povesti si prin culorile care dau magie locului. Daca aveti doar cateva zile sau un weekend la dispozitie pentru a-l descoperi, iata ce nu ar trebui sa ratati!
Puteti incepe explorarea din Piata Mare, una dintre cele mai cunoscute din oras. Aici se afla Palatul Brukenthal, construit intre 1778-1785 de catre Baronul Samuel Brukenthal. Palatul, care este cel mai vechi muzeu din tara, adaposteste o colectie impresionanta de opere de arta, care au apartinut Baronului, dar si care au fost aduse ulterior. Ar trebui sa va rezervati cateva ore pentru a-l vizita si pentru a aprecia asa cum se cuvine operele de arta.
Dupa aceasta incursiune culturala, va recomandam sa va relaxati cu o cafea la una dintre terasele din Piata Mare, iar apoi sa urcati in Turnul Sfatului. Va veti bucura de o vedere minunata asupra orasului!
O vedere frumoasa aveti si din varful Catedralei Evanghelice, de la 55 de metri inaltime! Construita in stil gotic, catedrala adaposteste si una dintre cele mai mari orgi din Romania.
Din Piata Mare, mergeti in Piata Mica, unde se afla si cunoscutul Pod al Minciunilor. A fost construit in 1860 si este una dintre principalele atractii ale Sibiului. Desigur, exista si multe legende care incearca sa explice de unde i se trage numele: unii cred ca podul obisnuia sa se cutremure atunci cand era traversat de un mincinos, altii ca de pe acest pod erau aruncati, pe vremuri, negustorii care ii inselau pe oameni.
O alta atractie in Sibiu, pe care speram sa nu o ratati, este Turnul Scarilor, una dintre cele mai vechi cladiri din oras. Ridicat in aceeasi forma care s-a pastrat pana azi, turnul servea, pe vremuri, ca poarta de acces si face trecerea de la „Orasul de sus” la „Orasul de jos”. Scarile care trec pe sub acest turn sunt cunoscute si un simbol al Sibiului, redat de multe fotografii facute de turisti.
Langa Turn se afla si Casa Calfelor, o casa reprezentativa pentru un obicei medieval, cel al mesterilor tineri care, pentru a se perfectiona in meseria lor, calatoreau mult. Traversau si Sibiul in drumul lor initiatic, iar ca marturie a trecerii lor, lasau tot felul de insemne – cum ar fi cuie batute intr-un stalp. Din 2002, traditia a fost inviata, iar acesti mesteri incepatori si-au reluat drumurile prin Sibiu. Nu ar trebui sa ratati acest spectacol pe care ni-l da istoria!
Sibiul mai ascunde multe alte obiective pe care le puteti descoperi. Nu uitati insa sa admirati casele care par sa aiba ochi, sa observati strazile pietruite, sa faceti fotografii si sa va relaxati! Accesati aplicatia mersul trenurilor pentru a afla orarul trenurilor, pretul biletelor, ruta optima.
loading...