Nevoia de camere supraveghere video

Sistemele de supraveghere video au un trend ascendent nu doar pe plan local ci si in intreaga lume. Conform unor statistici, se estimeaza ca in anul 2013 cererea de camere supraveghere a crescut de 3,5 ori fata de anul 2006. Aceste rapoarte arata destul de clar ca oamenii doresc tot mai mult sa detina controlul absolut asupra bunurilor, locuintelor sau a afacerilor pe care le conduc.

Este de inteles acest fenomen datorita conditiilor de trai care devin tot mai grele pe zi ce trece. In prezent, din cauza crizei economice nivelul infractiunilor este in continua crestere iar cea mai buna masura pe care o putem lua pentru a preveni intamplarile neplacute este sa ne montam camere supraveghere video.

Cu ajutorul lor putem monitoriza locuinta, afacerea pe care o conducem, masina parcata in fata casei, copiii iesiti la joaca iar exemplele pot continua. Mai mult, prin instalarea acestor echipamente descurajam orice potential infractor ce ne-a pus gand rau. Psihologii au constatat ca oamenii au un comportament mai civilizat daca stiu ca gesturile lor sunt monitorizate. Asadar impactul psihic este atat de puternic incat nimeni nu are curajul sa isi riste libertatea.

Si pentru ca zi de zi se fac progreme mari in industria CCTV, un kit complet de securitate a devenit extrem de accesibil. Astfel pe piata locala se gasesc o varietate de produse din care putem alege pentru a creste cat mai mult nivelul de siguranta. Avem la dispozitie camere supraveghere video exterior cu leduri infrarosu pentru vederea pe timp de noapte, camere dome interior antivandal, camere wireless si evident camerele ptz (motorizate) ce ne ofera posibilitatea de a schimba pozitia obiectivului in directia dorita.

Dincolo de varietatea produselor aflate la vanzare, avem avantajul de a supraveghea locatia de interes dintr-o alta zona folosind un calculator, telefon de ultima generatie si mai nou o tableta, fie ea cu iOS sau Android. Cu ajutorul acestor gadget-uri ne putem conecta in DVR pentru a vedea in timp real tot ce se petrece. In caz de nevoie putem chiar sa vizualizam inregistrarile mai vechi sau sa facem back-up de date.

Utilitea camerelor nu se opreste insa aici. Exista o nevoie tot mai mare de supraveghere video in aeroporturi, scoli, spitale, banci, fabrici, etc datorita intamplarilor neplacute care au aparut in ultima vreme. Cu alte cuvinte sectorul public si privat are nevoie de monitorizare permanenta pentru a evita orice situatie ce ar putea avea urmari grave.

Traim intr-o lume nesigura in care se aplica tot mai mult legea junglei si din acest punct de vedere trebuie sa ne protejam bunurile, familia sau afacerea cu ajutorul camerelor de supraveghere video.

GD Star Rating
loading...
Nevoia de camere supraveghere video, 7.0 out of 10 based on 3 ratings

Lasă un răspuns