Reguli de aur pentru un cãțel fericit

catelÎn primul rând este important sã asigurați cãțelului îngrijirea zilnicã de care are nevoie. Aceasta presupune hranã de calitate, apã proaspãtã precum și spațiul și condiþiile necesare pentru exercițiile fizice ale patrupedului. Prin acestea cãțelul va consuma energia excesivã, va fi mai sãnãtos, mai puțin agresiv și agitat. Aveþi grijã ca blana și dinții câinelui sã fie într-o stare bunã.

Preocupați-vã de sãnãtatea câinelui dumneavoastrã, fiind atenþi la comportamentul acestuia, iar la cel mai mic semn de boalã nu ezitați sã-l duceți la veterinar. Sãnãtatea este condiția esenþialã pentru fericirea unui cãțel.

Un punct foarte important îl reprezintã dresajul. Câinele ar trebuie sã fie instruit încã de când este un pui. Prin aceasta îl veți ajuta sã nu fie confuz, sã înțeleagã ce anume așteptați de la el. Cãțelul are nevoie de un lider, care sã-l îndrume cu calm și dragoste. Dacã procedați astfel relaþia dintre dumneavoastrã și patruped va fi una bunã, iar comunicarea se va realiza mult mai ușor. Nu uitaþi cã dresajul îl ajutã pe câine sã nu fie agresiv, capricios și timid. Într-un cuvânt un cãțel dresat este un cãțel fericit.

Apoi trebuie menționatã importanța socializãrii. Este bine sã vã asigurați cã încã de mic, patrupedul intrã în contact cu alți oameni și cu alte animale. Astfel el se va obiºnui cu compania umanã și va învãța sã se joace cu alți câini. Un cãțel ce știe sã fie sociabil se va înțelege bine cu cei din jur și nu va fi fricos sau agresiv.

Vezi si:  Camere de supraveghere antivandal cu infrarosu

Nu în ultimul rând, oferiți-i patrupedului multã dragoste. În definitiv cãțelul este un animal loial și iubitor și ce altceva își dorește decât sã aibã parte de dragostea și atenția dumneavoastrã.

Urmaþi aceste sfaturi și cãțelul dumneavoastrã va fi fericit, jucãuș, rãsplãtindu-vã din plin cu dragostea și loialitatea sa pentru toatã îngrijirea pe care i-o acordați.

GD Star Rating
loading...

Lasă un răspuns