Cum poti recupera un telefon mobil furat?

Pierderea telefonului sau furtul acestuia este o situatie extrem de neplacuta. Ai economisit mult timp pentru a-ti cumpara telefonul visat, sau cineva ti l-a facut cadou si are o mare valoare sentimentala pentru tine. Atunci cand iti pierzi telefonul mobil, nu pierzi doar un telefon, ci si toate datele (fotografii, videoclipuri, conversatii, fisiere importante). Vestea buna este ca exista cateva trucuri pe care le poti folosi pentru a-ti recupera telefonul furat.

Gasirea unui telefon Android furat

Majoritatea telefoanelor utilizate in prezent functioneaza pe Android, sistemul de operare al Google. Prin urmare, proprietarii de telefoane cu Android sunt, in mod natural, cei mai predispusi la furt sau pierdere. Prin urmare, gigantul american Google a creat utilitati pentru telefoanele mobile si tabletele Android. In cazul in care iti pierzi telefonul, il poti localiza si chiar sterge datele pentru a impiedica pe oricine altcineva sa le acceseze. Pentru a -ti localiza telefonul, trebuie sa accesezi programul Google de localizare a mobilului Android. Aceasta va afisa toate dispozitivele legate de contul tau. Programul iti va cere sa localizezi dispozitivul ales de tine. Acesta iti va oferi toate datele de contact ale telefonului.

Daca tocmai ti-ai pierdut telefonul intr-o camera sau in mijloacele de transport in comun si crezi ca se afla inca in apropiere, il poti face sa sune. Aceasta este o optiune foarte practica. O poti folosi chiar si daca ti-ai pierdut telefonul in dezordinea din dormitor. Este si mai practica pentru ca poti face telefonul sa sune chiar daca este pe silentios sau pe vibratii. De asemenea, iti poti sterge toate datele de la distanta. In acest fel, nimeni nu va avea acces la diversele tale date (fotografii, documente sensibile) stocate pe telefon.

Vezi si:  Curatenie locuintei inaintea mutarii

Gasirea unui iPhone pierdut sau furat

Apple, editorul iPhone, ofera o solutie prin intermediul instrumentului sau iCloud. Pentru a-ti gasi telefonul, acceseaza iCloud.com, unde vei gasi toate dispozitivele din contul tau. Poti alege apoi sa faci sa sune telefonul sau tableta, sa blochez telefonul sau sa stergi toate datele stocate pe el.

De asemenea, poti folosi Google pentru a-ti localiza iPhone-ul. Google te va redirectiona catre iCloud pentru a te ajuta.

Gasirea telefonului utilizand un site sau o aplicatie de localizare

Aceste instrumente de localizare iti permit sa iti gasesti rapid telefonul furat si iti ofera date de localizare foarte precise. Aceste aplicatii pot afisa coordonatele telefonului datorita colaborarii cu operatorii de telefonie si cu receptia prin satelit a acestora.

Site-urile de localizare, programele si aplicatiile sunt compatibile cu toate telefoanele, indiferent de marca. Tot ce trebuie sa fac este sa introduci numarul de telefon si gata.

 

Sursa: https://pepseo.fr/comment-retrouver-son-mobile-vole/

GD Star Rating
loading...

Lasă un răspuns